Végre elérhető a GTA – Chinatown Wars

KeleMan 2010.01.19. 11:57 iPhone, Játékok, Kiemelt hírek 0 db 134

A PSP-n és Nintendo DS-en már oly régóta elérhető GTA – Chinatown Wars végre megjelent iPhone-ra is. Az előző konzolokon azonban nem szerepelt valami fényesen a RockStar egyik legnagyobb neve. Na de mi a helyzet az iPhone-on? Sajnos dettó! Na de miért? Elmondom. Minden iPhone játék egyik legnagyobb rákfenéje az irányítás. Pláne ha az nem egy 2D-s táblajáték, hanem valami összetett 3D-s stuff. Az irányítás enyhén szólva is borzalmas, nagyon nehéz az úton tartani a kocsikat. E miatt persze nem jön át a PC-s feeling egyáltalán. Ok, rendben! Persze megkapjuk a hatalmas élő és lélegző várost, tele jobbnál jobb kocsikkal, zsarukkal, meg baromi sok küldetésekkel is, de ennek ára van. A grafikát butítani kellett. Nem azt mondom, hogy nem szép, csak érződik rajta, hogy “valamit valamiért”. Az átvezető animációk, melyek amolyan képregényszerű stílusban mondják el a történetet szépen el lett készítve, sőt a hangok is megfelelőek, azaz jók. De nem éreztem azt a feelinget, hogy na még csak ezt az utolsó küldetést lenyomom.

A meglátásom szerint egy gyenge négyes. Nem beszélve az áráról, ami 7,99€, szóval enyhén szólva is magas. Ha később egy patchben javítani fogják a kezelhetőséget, és csökken az ára, akkor akár lehetne 80% felett is, de így marad ez!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!