Az Epic Games után a Facebook is az Apple-t okolja

HusztiD 2020.08.18. 15:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 245

facebook-800x450

Pont nem olyan régen számoltunk be, hogy az Epic Games szembe ment az Apple és a Google párosával, hiszen sokallják azt az összeget, amit a két óriás levon tőlük az alkalmazáson belüli vásárlások során. Ezúttal viszont a Facebook adott hangot a nem tetszésének az Apple elvei miatt.

A Facebook nem olyan régen, a koronavírus hatására különböző online előadásokba / közvetítésekbe is belefogott, ahol az emberek tanulmányi leckéket, fitnesz órákat és egyéb kontenteket vásárolhatnak egy bizonyos pénzösszegért cserébe. Mivel ezekhez alkalmazáson belüli fizetés szükséges, így természetesen az Apple levonja a megszokott 30 százalékot. Emiatt a Facebook üzletei kevésbé pörögtek – legalábbis ezt állítja Zuckerberg csapata. Amit külön sérelmeznek, hogy nem engedélyezték az almások a Facebook Pay funkciót a hivatalos applikáción belül.

A lényeg, hogy a járvány ideje alatt a Google beleegyezett abba, hogy kivételezik és nem vonja le azt a bizonyos 30 százalékot, amit amúgy más alkalmazáson belüli vásárlások után leszed. Mi több, erre az időszakra a Facebook sem von le semmit, hiszen úgy vannak vele, hogy a koronavírus miatt többen kerültek nehéz helyzetbe, így azzal kívánják támogatni a kisebb üzleteket és embereket, hogy a pénz teljes összegét felajánlják számukra.

Mivel az Apple az App Store irányelveinek megfelelően nem kivételezett, így ha iOS-en fizetnek egy ilyen tartalomért az emberek, akkor a közösségi oldal felhívja a figyelmet, hogy az Apple 30%-ot von le tőlük, így a tartalomgyártók számára annyival kevesebb összeg érkezik be.

A Facebook ugyan nem vitte perre a dolgot, de kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a későbbiek folyamán. Egyelőre úgy néz ki, hogy most mindenki az Apple-t támadja, amiért szabálybetartóak a saját előírásaikkal szemben.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!