Soha nem látott csökkenést tapasztalnak az okostelefon gyártók

HusztiD 2020.03.30. 13:55 iPhone 0 db 410

iphonelineupguide-800x600

Tagadhatatlan, hogy mekkora káoszt okoz a koronavírus világszerte. Februárban ugyan még csak Vuhanban, míg mára már nincs olyan ország, melyet érintetlenül hagyott volna. A Strategy Analytics csapata új kimutatással állt elő, melyből kiderült, hogy alapos csökkenést könyvelhettek el a gyártók.

Ha a 2019. februári adatokat nézzük, akkor globálisan a gyártók 99,2 millió okostelefont adtak el. Februárban ugyan még csak Kína érezte leginkább a világjárványt, de a gyártóknak így is sikerült 38 százalékos csökkenést elkönyvelniük, amellyel 61,8 millióra estek le a számaik. Ez pedig az eddig legnagyobb csökkenés volt a gyártók történelemkönyvében.

Nehéz most megmondani, hogy mit várhatunk ezt követően, ugyanis a járvány már globálissá nőtte ki magát, s a legtöbb helyen még csak most fog terjedni. Természetesen ezt érezni fogják a gyártók, mi azonban inkább azt mondjuk, hogy most nem is ez a leglényegesebb, hanem az, hogy mindenki rendben és egészségben átvészelje ezt a nehéz időszakot.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!