Az iFixit darabjaira szedte a 2020-as MacBook Air-t

HusztiD 2020.03.30. 15:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 245

ifixit-2020-new-macbook-air-teardown

Pár napja jelent meg hivatalosan a 2020-as MacBook Air, mely ígéretes sebességnövekedést hozott az eddigiek alapján. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, a iFixit csapata gyorsan lecsapott az Apple legújabb termékére, hogy darabjaira szedje, majd beszámoljon, hogy mennyire könnyű, avagy éppen nehéz a notebook-ot megszerelni.

Elmondhatjuk, hogy az új laptopot továbbra sem könnyű szervizelni, viszont egy fokkal jobb, mint a 2018-as MacBook Air-t. A korábbi modellben nehéz volt a trackpad cseréje, hiszen az a billentyűzettel együtt csatlakozott az alaplaphoz, így teljesen szét kellett szerelni a gépet, ha azt cserélni szerettük volna. A mostani, tehát a 2020-as modellben könnyített ezen az Apple, ugyanis ahogyan felnyitjuk a gépet, azzal a lendülettel lecsatlakoztathatjuk és kiszerelhetjük a trackpad-et, ami jelentősen megkönnyíti a cserét.

Mint tudjuk, az Apple végre az új MacBook Air-nél is lecserélte az utóbbi években használt pillangó mechanikás billentyűzetet, s helyette a korábbi ollós mechanikát hozta vissza. A szakik szerint ez egy plusz pont az Apple-nek, hiszen ez egy sokkalta megbízhatóbb eljárás, így kevésbé fognak a gombok beragadni és a szervizelése is könnyebb lesz egyben. Egyedül annyi különbség tapasztalható, hogy maguk a gombok 0,5 mm-rel vastagabbak, de a stabilitásért cserébe ez talán nem fog senkinek sem gondot okozni.

A szakemberek 10-ből 4 pontot adtak a gép szerelhetőségére. A pozitív oldalon szerepel, hogy a már említett trackpad-et könnyebb cserélni, illetve a többi komponenshez is könnyebben férhetünk hozzá (ventilátor, hangszóró, portok, stb.). Ami pedig nagy fejfájást okozhat, az a billentyűzetnek a cseréje, hiszen ha az egészet cserélni szeretnénk, akkor teljesen szét kell kapnunk a notebook-ot, illetve felhasználói oldalról a memória és SSD párosa továbbra is negatívum, melyet semmilyen formában nem bővíthetünk a későbbiek folyamán, mivel a komponensek az alaplaphoz vannak forrasztva.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!