Továbbra is kimagaslóan vezeti az eladásokat az Apple Watch

HusztiD 2019.08.13. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 182

apple-watch-trio-2019

Véget ért az idei év második negyedéve, s minden nagyvállalat beszámolt, hogy hogyan teljesített az áprilistól júniusig tartó időszakban. Ezúttal a Strategy Analytics csapata állt elő a legújabb felméréssel, melyből megtudhattuk, hogy egészen kimagaslóan szerepelt az Apple az okosórák piacán.

A számítások alapján az almások 5,7 millió okosórát szállítottak le a második negyedévben. Ez hatalmas növekedésnek minősül az előző évhez képest, hiszen akkor még csak 3,8 millió készülékről beszélhettük. Míg tavaly ilyenkor 44,4 százalékos volt a részesedésük a piacon, addig most két százalékkal sikerült feljebb tornászniuk magukat.

Második gyártó ezúttal a Samsung lett, kik a tavalyi 900 ezerről 2 millióra növelték eladásaikat. Tavaly még a piac 10,5 százalékát tudhatták magukénak, most azonban a 15,9 százalékát. A Fitbit ezzel arányosan a harmadik helyre csúszott vissza, hiszen tavaly ilyenkor 1,3 millió kiegészítőt értékesítettek, most pedig 100 ezerrel kevesebbet. Megoszlás alapján ez 15,2 százalékról 9,8 százalékra való visszaesést jelent.

strategyanalyticsapplewatchq22019-800x803

Ha az összesítést nézzük, akkor az előző év ugyanezen időszakában a gyártók mindösszesen 8,6 millió okosórát szállítottak le, míg most, egy évvel később 12,3 milliót. Tavaly ilyenkor még 55,4 százalékos éves növekedési rátával lehetett számolni, most már azonban csak 43,6 százalékossal. Ez utóbbiból látszik talán, hogy még messze vagyunk ugyan, de lassan kezd telítődni az okosórák piaca.

Információ! Újabb akkumulátor csereakcióval vár az iDoki! Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!