Hat éve nem látott mélyponton a kínai iPhone eladások?

HusztiD 2019.03.19. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 249

apple-iphone-xs-max

Az Apple tavaly szeptember folyamán mutatta be legújabb iPhone modelljeit, az iPhone Xr és Xs szériát. Hiába próbálták meg az almások kielégíteni a piaci igényeket a három telefonnal, azonban olyan magasra szöktek az átlagos eladási árak, hogy ezek meglátszanak az eladási számokon.

A Reuters aktuális beszámolója alapján az Apple február folyamán mindösszesen 14,5 millió készüléket szállított le a kínai piacon, ami 2013 óta nem látott alacsony számnak felel meg. Ha az éves rátát nézzük, akkor a 2018. februári adatokhoz képest 19,9 százalékkal csökkentek az eladások, ezzel pedig hat éve nem látott mélypontra süllyedtek.

Elemzők szerint a február egy nagyon fontos hónap a kínai újév miatt, hiszen az emberek ekkor tudnak több időt tölteni családjaikkal, s ekkor tudnak ünnepelni egyaránt. Magyarán mondva ha az eladásokat vizsgáljuk, akkor Kínában ez az időszak felelne meg a karácsonyi nagy forgatagnak.

Nem csak, hogy drágábbak lettek az Apple telefonjai, de a másik oldalról a riválisok, mint a Samsung, Huawei, s társai is újabb problémákat jelentenek az almásoknak. Nem olyan rég jött a hír, hogy az Apple csökkenti bizonyos modelljeinek árait a kínai piacon, de egyelőre még kérdéses, hogy ennek köszönhetően mennyivel növekednek majd az almások eladásai.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!