Máris életet mentett az Apple Watch EKG funkciója

HusztiD 2018.12.10. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 1 533

ecg-apple-watch

Csak úgy pörögnek a dolgok múlt hét csütörtök óta, ugyanis az Apple ekkor tette elérhetővé a watchOS 5.1.2-es verzióját, melyben debütált a jó ideje várt EKG app. Ezt követően sajnos az is kiderült, hogy valóban csak az amerikai felhasználók használhatják az alkalmazást, más országokban vásárolt készülékek nem lesznek rá alkalmasak.

Igaz, még csak napok teltek el az EKG alkalmazás debütálása óta, de máris életet mentett. Reddit-ten egy felhasználó számolt be arról, hogy a megjelenést követően kipróbálta az óra új funkcióját. Első méréskor a készülék pitvarfibrillációt jelzett számára. Történetünk főhőse úgy volt, hogy az Apple is beismerte, hogy nem 100 százalékos a mérési hatékonyság, így újabb mérésbe kezdett, ahol ismételten ugyanazt mutatta az okosóra. Ezt követően újra, újra és újra elvégezte a méréseket, de mindig ugyanazt hozta ki.

Szerencsére ott volt felesége a közelben, így megkérte, hogy csináljanak nála is egy EKG mérést. Ekkor az óra jelezte, hogy minden rendben van. Ezt követően főhősünk új mérésbe kezdett, de ismételten pitvarfibrillációt mutatott számára a készülék. Ekkor gondolta, hogy valóban problémája lehet, így ellátogatott a helyi kórházban, ahol jelezte az orvos számára a történteket. Vizsgálatot követően az orvos elmondta a páciensnek, hogy Apple részvényt kellene vásárolnia, ugyanis az óra megmentette az életét. A doktor olvasott arról, hogy a napokban jött ki a watchOS 5.1.2 és vele együtt az EKG app, így fel voltak rá készülve, hogy jönnek emiatt betegek, de arra nem voltak felkészülve, hogy a megjelenést követő napon látogatójuk lesz emiatt.

Nem ez az első eset, hogy életet mentett, vagy komolyabb betegség kialakulását akadályozta meg az Apple Watch. Most, hogy debütált az EKG alkalmazás, egy olyan újabb funkciót mutattak be, mely nagy hasznukra lesz a felhasználóknak. Sajnos az alkalmazás egyelőre csak az amerikaiak számára érhető el, de reméljük, hogy hamarosan több országban, köztük nálunk, Magyarországon is engedélyezve lesz a hivatalos szervek által.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!