Tényleg csak az amerikaiak használhatják az EKG appot, még csak trükközni sem lehet

HusztiD 2018.12.07. 15:55 Apple Watch, watchOS 5 hozzászólás 978

ecg1

Pont a minap folyamán jelent meg a watchOS 5.1.2-es szoftverfrissítés, melyben végre elérhetővé vált a negyedik generációs Apple Watch modellek legnagyobb újdonsága, az EKG app. Sajnos a rossz hír továbbra is az, hogy a funkció csak az amerikai felhasználók számára érhető el, a hivatalos információk szerint pedig más országok lakói kisebb trükkök segítségével sem képesek előcsalni.

Korábban számos olyan funkciót mutatott be az Apple, mely csak Amerika szerte volt elérhető, így ha régiót váltottunk, akkor könnyen kibekkelhettünk mindent. Most is azt hihetjük, hogyha régiót váltunk, akkor elérhető lesz az EKG app, de sajnos nem. Az Apple megerősítette, hogy csupán az amerikai felhasználók érhetik el az alkalmazást, kik az USA-ban vásárolták az okosórát. Ergo akik USA-n kívül vásároltak, de az USA-ba látogatnának nyaralni, azok sem használhatják az appot, kizárólag azok, kik az Apple szülőhazájában vásárolták a készüléket.

Ez kész szívás. Az Apple nagyon komolyan fogja az EKG mérési funkciót, mivel eddig USA-n kívül sehol nem engedélyezték. Mit szóltok hozzá?

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. kukcsi - 2018.12.07. 22:50

    Az Apple fair mint mindig

  2. Attila - 2018.12.07. 22:57

    Az EKG funkcióval reklámozták , most meg fityisz az USA-ÁN kivűlieknek ! Ez szivatás!!!

    • HusztiD - 2018.12.08. 14:06

      Az Apple az előadáson azt mondta, hogy az amerikai felhasználók számára lesz elérhető. Ekkor mi jogosan hihettük, hogy valamilyen módon megkerülhető lesz a dolog, de sajnos nem. Lényegében nem mondtak hülyeséget, tényleg csak az amerikaiak érhetik el…

      A probléma pedig az, hogy ameddig több ország illetékes szerveitől nem kapja meg az engedélyt, addig nem is lesz engedélyezve.

  3. Patrik9213 - 2018.12.10. 09:14

    Az USA-ban vásárolt apple watch series 4-en magyar régió és magyar nyelv beállításokkal is működik. Nem számít ezek szerint más csak az, hogy az USA piacra szánt watch legyen (sorozatszáma)

  4. Tibi64 - 2018.12.10. 16:59

    Remélem azok az “egészségügyi hatóságok” akik valamilyen- esetleg bürokratikus- okok miatt nem engedélyezték, tisztában vannak azzal, hogy a késlekedésükkel emberek életével játszanak. A vérnyomásmérő, vércukormérő stb. otthoni használat esetén nem hiteles műszer, ezért a mért értékek csak tájékoztatásul szolgálnak. Mindíg, minden gyanú esetén orvoshoz kell fordulni! Mégsem jut eszébe egy hatóságnak sem, hogy korlátozzák a használatát!, Éppen ezért ezt a valóban okos órát minél hamarabb engedélyezni kell. A legtöbb hirtelen szívhalál amúgy is a rejtett szívbetegségben szenvedőnél következik be! Aminek a jelzesére ez az óra is tökéletesen megfelel. Az akut esetekben mindíg rendszeres kontrollra rendelik be a betegeket. Amúgy, kizárt, hogy ez az óra jelentős számú vakriasztást produkálna. Ha pedig pl. 100- ból 5-10 esetben feleslegesen riasztott az óra, akkor maximum az óra tulajdonosa egy egyszerű orvosi ekg méréssel tett valamit az egészségének megőrzése erdekében.
    És mégegy szempont: ha valaki otthonra vesz egy precíziós, orvosilag jóváhagyott ekg-t de nem szakszerűen használja, az is tud nagyon hamis ertékeket mérni!

    Mindent egybevetve, saját felelőssegére legyen bárkinek joga tenni valamit az élete megmentéséért!

Szólj hozzá Te is!