Öt év múlva az AirPods veszi át az Apple Watch szerepét?

HusztiD 2018.12.06. 17:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 2 db 241

airpods1

Az okosórák jelenleg elég nagy népszerűségnek örvendenek a viselhetők piacán, hiszen számos extra kiegészítéssel rendelkeznek az okostelefonjainkhoz, nem utolsó sorban pedig az aktivitásainkat is mérik. Úgy tűnik, hogy nem fog mindez örökké tartani, ugyanis a Gartner csapata nemrég egy olyan jóslatot osztott meg, hogy szerintük az AirPods veszi át az Apple Watch szerepét.

Ugyebár az okosórákat sokszor nevezzük viselhető kiegészítőknek, s a Gartner szerint a következő őrület a hallható ketyerék lesznek. Az elemzők szerint a következő generációs fülesek annyi mindenre lesznek képesek, hogy egyszerűen felváltják az okosórákat. Általuk elérhető lesz a virtuális asszisztens, mint Siri, ki számára komplett kérdéseket tehetünk fel, illetve egyszerűbb feladatok elvégzésére is megkérhetjük. Ebből kifolyólag nem lesz szükségük az embereknek egy okosórára, hiszen az asszisztens által mindent képesek leszünk elvégezni.

Igen ám, de jön a kérdés, hogy mi lesz akkor, ha a sportolási és az egészségi aktivitásunkat mérnénk? Elviekben erre is képesek lesznek a jövőbeli kiegészítők. Nem egy pletyka és szabadalom volt azzal kapcsolatosan, hogy milyen biometrikus mérésekre lehet képes a következő generációs AirPods, hiszen a pulzusméréstől kezdve a lélegzetvétel számlálásáig számos dolgot tudhat a jövőben.

og

Érdekesen hangzik, amit az elemzők állítanak, de mi csak azt tudjuk erre mondani, hogy meglátjuk, mit hoz a jövő és a technológia. Nyilván kényelmesebb sokak számára egy okosóra viselése, mint az egész napos füles használat. Illetve az is kérdéses, hogy valóban eme irányba mennek-e el a fejlesztések, hogy lassan már a fülhallgatók is felváltják az okosórákat.

Mit szóltok az egészhez? Szerintetek van benne ráció?

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Stirlic - 2018.12.06. 21:58

    Érdekes gondolat menet “jóslat”…
    Az emberek többségének még mindig a vizuális észlelés az egyik legmeghatározóbb értékelési és feldolgozási forma. Ugyanakkor az analitikus és pragmatikus embereknek talán könnyebben menne az így kapott információ feldolgozása. Kérdés hogy vajon mennyire és milyen módon stimulalná az agyunkat egy ilyen formában kapott információ egyveleg …hosszútávon. Illetve milyen új fejlesztési írányt nyitna meg a jövőben. Mindenestre izgalmasan hangzik.

  2. TiaDalma - 2018.12.09. 22:21

    A karóra viselése igen régóta kultusz! Tehát nem biztos hogy az okosórát csak az az okosságáért, mintsem az óraságáért kedveljük. S ahogy az elôttem szóló is mondta, a vizualizálható információ igen fontos, az élet bármely területén.
    Továbbá ne feledjük, még ma sem pontosak az ismereteink (okos)eszközeink sugárzásának hatásairól /pl. rádió – és elektromos hullámok/ … mindig kérdès bennem, de mondjuk az, hogy a fejemen sugározzon egész nap vagy a karomon… hmm, elgondolkodtató….

Szólj hozzá Te is!