Kicsit ugyan visszafejlődött, de hasít az új iPad Pro; megérkeztek a hajtogatható okostelefonok – mi történt a héten?

HusztiD 2018.11.10. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 227

Újabb hetet tudhatunk magunk mögött, így szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit arra az esetre, ha lemaradtatok volna róla.

applelogos3-800x286

Két sebből is vérzik a 2018-as iPad Pro, avagy visszafele fejleszt az Apple?

Az Apple kedd délután mutatta be legújabb termékeit, melyek között ott volt a 2018-as iPad Pro felhozatal. A bemutatón az almások hangoztatták, hogy mennyire csúcsszuper az új tablet, illetve igazán lehengerlő videókat is láthattunk arról, hogy voltaképp milyen erő szunnyad benne. Most, hogy teltek a napok, (sajnos) újabb információkra derült fény, melyek nem biztos, hogy kecsegtetőek lesznek.

ipad

Bővebben itt.

Még a 2018-as MacBook Pro modelleket is alázza az új iPad Pro

Amikor előző hét kedden az Apple bemutatta a 2018-as iPad Pro modelleket, akkor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a táblagép jóval erősebb, mint a piacon lévő laptopok jelentős része. Nyilván ezek csak ígéretek voltak, amelyek után látványos demókat láthattunk, azonban most megérkeztek az első Geekbench tesztek, melyek alapján elmondhatjuk, hogy valóban nem a fellegekbe beszéltek az almás vezetők.

ipad-pro-2018-800x323

Bővebben itt.

Kamerateszt: jobb képeket készít az iPhone Xs, mint az iPhone Xr?

Most, hogy végre-valahára megjelent az iPhone Xr, a MacRumors csapata készített egy rövid összehasonlító videót, hogy voltaképp milyen különbségek mutatkoznak az Xs és az Xr modellek között. Mint tudjuk, a csúcsmodell dupla hátlapi kamerával van felvértezve, míg az iPhone Xr csupán egy lencsét kapott, így az Apple szoftveresen oldja meg a portré módhoz használt effektet, az elhomályosítást.

maxresdefault

Bővebben itt.

Elvesztette egybillió dolláros státuszát az Apple – nagy baj közeleg?

Augusztus elején történt meg a csoda, mely szerint az Apple lett az első egybillió dolláros vállalat. Ekkor mindenki örült, hiszen egy szignifikáns történelmi mérföldkövet tudtak maguk mögött az almások, s azóta folyamatosan emelkedett a vállalat értéke. A kaliforniaiak előző héten ejtették meg a 2018 Q4-es konferenciájukat, s azóta mélyrepülésbe kezdett az AAPL.

apple-money-aktie-640x360

Bővebben itt.

Speciális, 300 ezer forintos töltő kell az Apple Pencil 2-höz

Az Apple október végén mutatta be a 2018-as iPad Prót, s vele együtt a második generációs Apple Pencilt, ami minden szempontból jobb, mint elődje. Ahogyan a demókban láthattuk, az új ceruzát ezentúl nem kell a tablet alján lévő csatlakozóra rádugni, hiszen az új kiegészítő mágnesesen csatlakozik a táblagéphez, s automatikusan feltölti magát.

ipad

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején beszámoltunk, hogy egészen jól terjed az iOS 12, hiszen a készülékek immáron kétharmadán található meg, illetve arról szintén hírt adtunk, hogy az Apple alkalmazottai hiszik, hogy jobbá teszik a világot. Geekbench tesztek alapján viszonylag jól sikerült az új MacBook Air, valamint hamarosan a németeknél is elrajtol az Apple Pay, így lassan mi is bízhatunk benne, hogy nálunk egyaránt elérhető lesz.

airpoweriphone8

A hét második felében elárultuk, hogyan hozható majdan elő az Apple Watch S4 EKG funkciója olyan régiókban, ahol nem engedélyezett, majd jött a viszonylag rossz hír, hogy súlyos pénzösszegre büntették az almásokat az olaszok. A hét végéhez közeledve bemutatkozott a Samsung első hajlítható okostelefonja, majd felcsillant a remény, hogy hamarosan érkezik a második generációs AirPods.

Ezek jutottak a negyvenötödik hétre. Mivel lassan itt az év vége, ezért a hátralévő néhány hétben maximum csak szoftvereket várhatunk az Apple-től, úgy termékeket már szinte biztos, hogy nem adnak ki idén.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!