10 millió euróra bünteti Olaszország az Apple-t a szándékos iPhone lassítás miatt

HusztiD 2018.11.08. 11:56 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 247

iphone-slow

Közel egy éve történt az eset, mikor az Apple beismerte, hogy miért érezzük lassabbnak a korábbi iPhone modelljeinket. Mint ekkor kiderült, az idő előrehaladtával folyamatosan vesztenek kapacitásukból a telefonban helyt kapó akkumulátorok, ezért az Apple szoftveresen egy olyan funkciót épített telefonjaiba, amely kissé visszaveszi a teljesítményt annak érdekében, hogy kímélje az aksit.

Ekkoriban elég nagy botrányt keltett az eset, s az almások még kedvezményes akkumulátorcserét is hirdettek. Most, közel egy évvel az eset után Olaszország büntetést szabott ki a kaliforniaiakra 10 millió euró, vagyis több, mint 3,2 milliárd forint értékben, mivel szándékosan elavulttá tették telefonjaikat.

Természetesen a mai napig vitatkozni lehet azzal, hogy az Apple miért tette mindezt. Van, ki egyetért velük, s van, ki nem. Egy biztos, az azóta megjelent iOS verziókban számos fejlesztéseket eszközöltek, amivel megnézhetjük az aksi kapacitását, illetve ha az bizonyos szint alá csökken, akkor bekapcsolhatunk egy olyan módot, amely visszaveszi a telefon teljesítményét kicsit, azonban sokkal megbízhatóbb működést eredményez – például nem lesznek véletlenszerű kikapcsolások.

Egyébként nem az Apple az egyetlen, kivel most szembe mentek az olaszok, ugyanis a riválist, a Samsungot is megbüntették egy hasonló eset miatt, azonban ők fele ennyivel, 5 millió euróval úszták meg. Végezetül pedig azt szintén érdemes megjegyezni, hogy az olaszok eléggé szigorúan veszik a dolgokat, ugyanis az elmúlt évek folyamán nem egy példa volt arra, hogy valamilyen bírságot szabtak ki több okostelefon gyártóra.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. damak - 2018.11.08. 13:13

    Csak??? Többre kellett volna

  2. Pool - 2018.11.12. 23:09

    Vagy minden országban ahol iphonet forgalmaznak bekéne ezt vezetni. Hátha engednék azt a sofvert használni egy adott telefonon amivel még normálisan müködik is. Röhej h van egy sima i4 em még 5ös sw vel és majd annyira normálisan használható mint a mostani i8am. Szándékosan elavultatják a régi telefonokat az új sw verziókkal.

Szólj hozzá Te is!