Az Apple bemutatta a 2018-as MacBook Air-t, Mac Minit és az iPad Prót

HusztiD 2018.10.30. 16:20 Apple, iPad, Kiemelt hírek, Mac 1 db 765

appleoct18-3635

Ahogyan várható volt, pontban délután 15 órakor kezdetét vette a legutóbbi Apple esemény, ahol Tim és csapata bemutatta a legújabb Mac és iPad Pro modelleket, ami mellett új Apple Pencilt is kaptunk. Rövid, ám tartalmas eventet láthattunk, mely az elkövetkezendő napokban visszanézhető lesz, ám addig nézzük sorban, hogy milyen újdonságokat kaptunk az almásoktól. Tim először elárulta, hogy a Mac vásárlók 51 százaléka új az Apple ökoszisztémájában, míg ugyanez az arány Kínában 76 százalékra tehető. Jelenleg pedig több, mint 100 millió Mac van használatban világszerte. Ha a felhasználói elégedettségről beszélünk, akkor a Mac az első számú termék.

Itt az új MacBook Air

Az első és legfontosabb, hogy az Apple frissítette a MacBook Air vonalat, mely immáron megkapta a Retina kijelzőt, melyre több éve várnak az Apple felhasználói, s teljesen úgy néz ki, mint egy mezei MacBook. Ahogyan a 12 colos testvérei, úgy az Air is több színben lesz elérhető. Tim és kollégái szerint teljesen, az alapjaitól tervezték újra a notebookot. Maga a kijelző 13,3 colos maradt, kisebb kávát kapott, ami mellett 48 százalékkal jobb, élethűbb színekkel rendelkezik a masina.

appleoct18-3524

Érdekesség, de az új MacBook Air is megkapta a Touch ID-t, akárcsak a MacBook Pro modellek. Igaz nem nagy újdonság, de FaceTime HD kamera található meg a kijelző felett. Ami viszont érdekesebb az a T2-es segéd chip, mely hasonlóan működik, mint a MacBook Prók esetében. Természetesen ez kezeli az olyan alapvető dolgokat mint a hitelesítési eljárásokat, a FaceTime kamerát, vagy akár a Sirit. A 2018-as MacBook Pro modellek egyaránt megkapták a harmadik generációs pillangó mechanikás billentyűt háttér-világítással karöltve, valamint a tapipad 20 százalékkal nőtt és elérhető lett a Force Touch.

appleoct18-3539

Ha a csatlakozókról beszélünk, akkor két darab Thunderbolt 3 portot kapott a notebook. Magyarán mondva ide is átalakítókat kell vásárolnunk, hogy a különféle kiegészítőinket használni tudjuk, legyen szó akár egy USB, HDMI, vagy VGA kiegészítőről. Az új Air-ben a nyolcadik generációs Intel processzorokat találhatjuk meg, s maximum 16 GB RAM-mal, és 1,5 TB-vel hozhatjuk ki. Ami az üzemidőt illeti, az maradt a régi, 12 órás, amivel bírni fogja az egész napos megpróbáltatásainkat.

17 százalékkal lett kisebb és 10 százalékkal vékonyabb az új Air úgy, hogy közben összesen 1,2 kilogrammot nyom a súlya. Az Apple nagy hangsúlyt ad az újrahasznosításra, így az új laptop teljesen újrahasznosított alumíniumból készült, így az elmondásuk alapján ez az eddigi legzöldebb Mac termékük.

Az új MacBook Air-t november 7-től vásárolhatjuk meg 1 199 dolláros indulóártól, s cserébe egy Core i5 processzorral, 8 GB RAM-mal és 128 GB SSD-vel szerelt specifikációt kapunk.

Bemutatkozott a régóta várt messiás, az új Mac Mini

Az alap Minit egy 4 magos processzorral hozhatjuk ki, de opcionálisan akár 6 magossal is kérhetjük. Szintén a nyolcadik generációs Intel processzorokkal szerelték, s az ígéretek alapján ötször gyorsabb az új gép, mint a korábbi – mondjuk ez nem csoda egy több éves géphez hasonlítva. A memóriát eddig 16 GB-ig növelhettük, azonban a 2018-as modelleknél összesen 64 GB-ig mehetünk. A háttértárat itt 2 TB SSD-ig bővíthetjük, illetve szintén megtalálható a Miniben a T2-es segédchip. Másik újdonság, hogy immáron asztroszürke színben is elérhető a masina.

appleoct18-3580

Ami a portokat illeti, itt már bőkezűek voltak az almások, ugyanis egy Ethernet, 4 darab Thunderbolt 3, 2 darab HDMI, 2 darab USB A és egy darab audio port található meg rajta. A belépőszintű modell egy Core i3-as processzorral, 8 GB RAM-mal és 128 GB SSD-vel van felvértezve, s mindezért 799 dollárt kérnek el a kaliforniaiak. Ami a megjelenést illeti, az új Mini is jövő héttől lesz elérhető, s természetesen ez is teljesen újrahasznosított alumíniumból készült, akárcsak a MacBook Air.

Megérkezett a Face ID-val szerelt iPad Pro

Összesen több, mint 400 millió iPad-et értékesített eddig az Apple, amivel túlnőtték a notebook eladásokat, legyen szó akár a HP-ről vagy a Lenovo-ról. Egyszerűen tarolt az iPad, így nem csoda, hogy nagy hangsúlyt fektettek a mostani frissítésre. Új formatervet kapott a tablet, a Touch ID-tól ezennel végleg elköszönhetünk, illetve az új Apple Pencil mostantól magnetikusan csatlakozik a tablethez, mely közben képes vezeték nélkül tölteni a kiegészítőt.

appleoct18-3644

Az iPad Prónál a méretek kicsit módosultak: az eddig 10,5 colos táblagép immáron 11 colos lett, míg a 12,9 colos maradt ugyanakkora, ám a csökkentett káváknak köszönhetően kisebb lett. A vastagság 15 százalékkal csökkent, ami gyakorlatilag 6,9 mm-ről 5,9 mm-re való karcsúsodást jelent.

appleoct18-3656

Az új iPad Próban eléggé combos processzort találhatunk meg, az A12 Bionic felturbózott változatát, az A12X Bionic-et. A chip szintén 7 nm-es gyártástechnológiával készült. A hivatalos információk szerint sokkal bikább és energiatakarékosabb, mint a mezei A12-es egység. Például 7 magos GPU-t és egy 8 magos CPU-t találhatunk meg benne. Egymagos teljesítményben 35, míg többmagosban 90 százalékos teljesítménynövekedést tapasztalhatunk az előző éves modellhez képest. Az új GPU-nak köszönhetően pedig Xbox One S szintű grafikai teljesítményre számíthatunk az Apple szerint – erre volt is egy remek NBA 2K demójuk. A korábbi pletykák igazak voltak, az iPad Próból kinyírták a Lightning csatit, s helyette az USB C szabvány vette át a stafétabotot.

appleoct18-3688

Az új Apple Pencil sokkal jobb és pontosabb lett. Magnetikusan csatlakozik az iPad Próhoz, ami képes vezeték nélkül tölteni a ceruzát. Okosabb lett a kiegészítő, hiszen ha a zárolt képernyőt megérintjük vele, akkor életre kel. Amennyiben kétszer érintjük meg a ceruzát, akkor például a jegyzetek alkalmazásban képes különféle eszközöket váltani (pl. ecseteket).

Az új iPad Pro modellek is november 7-től lesznek elérhetőek 799 és 999 dolláros indulóártól. Jó hír, hogy az új tabletek immáron 1 TB-os háttértárral egyaránt elérhetőek lesznek.

Dióhéjban ennyi volt az október végi Apple event. Számos demót láthattunk az előadáson, de ezeket később, egy külön posztban összeszedjük részetekre. Ti mit gondoltok az újonnan bemutatott Apple termékekről?

Képek: Engadget

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.59999

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Popacsku - 2018.10.30. 16:39

    Végre frissült az Air retinára és egész jó kiegészítéseket kapott!

Szólj hozzá Te is!