Az EU GDPR szabályzása miatt szigorodik tovább az App Store

HusztiD 2018.09.03. 09:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 218

app-store

Az Apple nem olyan régen értesítette az App Store Connect oldalán az alkalmazásfejlesztőket, hogy új szabályozás kerül bevezetésre október 3-tól. Az új előírásoknak köszönhetően a fejlesztőknek immáron minden programnál fel kell tüntetniük az adatvédelmi politikájukat.

Nagyon jó húzás ez az almások részéről, hiszen eddig nem követelték meg mindezt a fejlesztőktől. A rendelkezésre álló információk alapján az Apple igyekezett felhasználóbarát lenni, ugyanis október 3-tól minden új alkalmazásnál megkövetelik az adatvédelmi politikának a meglétét. A meglévő alkalmazásoknál egyelőre nem kötelező, de amennyiben a fejlesztők frissítik azokat, akkor bizony onnantól nekik is elérhetővé kell mindezt tenniük.

Az iOS készülékek esetén ha a felhasználók rámennek az adatvédelmi irányelvekre, akkor az alkalmazás Safarin keresztül egy linkre vezényel minket, amivel minden fontos információról tájékozódhatunk. tvOS esetében másabb lesz a helyzet, hiszen ott egy külön szövegdoboz fogja felhozni az előírásokat a felhasználók részére.

Lehetséges, hogy az EU féle GDPR adatvédelmi törvény miatt vezetik ezen változásokat be, hogy még inkább eleget tegyenek annak. Mindenesetre a változás inkább pozitív kimenetelű lesz ránk, felhasználókra nézve.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!