Apple helyett a Samsungra jelenti a legnagyobb veszélyt a Huawei

HusztiD 2018.08.30. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 262

huaweip20iphonex-800x565

Ahogyan megszokhattuk, a Gartner csapata folyamatosan jelentkezik különféle felmérésekkel. Kicsit megcsúsztak a mostanival, ugyanis az elmúlt napok folyamán adták ki legújabb kutatásukat, hogy hogyan teljesítettek az okostelefon-gyártók a 2018-es év második negyedévében.

Nagy meglepetés senkit sem fog érni, ha azt mondjuk, hogy a legutóbbi időszakban a Samsung diadalmaskodott az eladásokat illetően, hiszen 72,3 milliós eladással a piac 19,3 százalékát szerezték meg. Érdemes megjegyezni, hogy egy évvel korábban közel 83 millió telefont szállítottak le, s akkor a piaci megoszlás 22,6 százalékát tudhatták maguknak.

Ami nagyobb érdekesség, az az, hogy hogyan alakult a második és a harmadik hely. Az Apple egy évvel ezelőtt még a második helyet birtokolta, azonban most 49,8 milliós eladással és 13,3 százalékos megoszlással a Huawei lett a második. Az Apple mondhatni stagnált, ugyanis 2017 Q2-höz képest 400 ezerrel adott el több telefont, s a piaci megoszlásuk 12,1-ről 11,9 százalékra csökkent a kaliforniaiaknak.

Gartner-ww-smartphone-sales

Ha jobban megnézzük a számokat, akkor láthatjuk hogy a Huawei nem az Apple-re nézve a legveszélyesebb, hanem a Samsungra. A koreai gyártó 10,5 millióval kevesebbet passzolt el a szóban forgó időszakban, míg kínai riválisa 14 millióval gyarapította eladásait. Szakértők is felhívják a figyelmet, hogy az Apple biztonságban van, ugyanis a Huawei pont a többi droidos gyártó eladásait zabálja fel, melynek legnagyobb áldozata a Samsung.

További érdekesség, hogy a Xiaomi szintén képes volt növelni eladásait 11 millióval, míg az OPPO 2 millióval produkált többet. Ha a piac egészét nézzük, akkor ott is növekedés könyvelhető el, hiszen a 2017-es év második negyedévében a gyártók 366 millió telefont adtak el, míg most, egy évvel korábban 8 millióval többet.

A kérdést lassan feltehetjük magunknak: szerintetek képes lesz a Huawei behozni a Samsung számait a jövőben?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!