Ezért váltanak iOS-re az Androidos felhasználók

HusztiD 2018.08.27. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 784

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

A PC Mag csapata egy nagyon érdekes felméréssel állt elő, melyből megtudhattuk, hogy miért váltanak iOS-re az Androidos felhasználók, illetve ugyanennek a fordítottját egyaránt. A legújabb adatok alapján összesen 2 500 amerikai felhasználó vett részt a kutatásban, s viszonylag meglepő dolgokra derült fény.

Ha a felhasználói élményre helyezzük a hangsúlyt, akkor az iOS felhasználók 30 százaléka nyilatkozta azt, hogy ezért vált Androidra, míg ugyanez fordítva 47 százalékra tehető. Ezen adatból leginkább azt szűrhetjük le, hogy iOS-en egy fokkal jobb a felhasználói élmény az aktuális visszajelzések alapján. Ha a jobb funkciókat nézzük, mint a kamerát vagy a dizájnt, akkor ott mondhatni egy szinten vannak a két tábor felhasználói, hiszen 24 és 25 százalékon osztoznak.

Ami az iOS felhasználóknál leginkább kiemelkedik, az nem más, mint a jobb árak. Az iOS felhasználók 29 százaléka vált azért Androidra, mert olcsóbb árakkal dolgozik a többi gyártó. Természetesen a droidosok kevés, mindösszesen 11 százaléka voksolt eme ismérvre, s ez az a pont, ahol mondhatni elvérzik az Apple, ugyanis a többi gyártóhoz képest egy sokkalta magasabb, prémium árat képviselnek a termékeik.

604332-why-axis-why-people-switch-mobile-oses

Nyilván a felmérés nem egészen mondható teljesen átfogónak, hiszen viszonylag kevés ember vett benne részt. Az is jó lett volna, ha nem csak az amerikai felhasználókra terjed ki a kutatás, hanem mindenki másra. Minél több országból, minél több ember vett volna részt, annál pontosabb eredményeket kaptunk volna. Mindenesetre az alábbi felmérés rámutatott, hogy melyek azok a dolgok, amiért leginkább váltani szoktak a felhasználók.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!