Egy 16 éves tinédzser törte fel az Apple szervereit

HusztiD 2018.08.17. 17:25 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 609

Apple-Park-interior-WSJ-005

Az Age egy nagyon érdekes hírről számolt be nem olyan rég, mely szerint egy 16 éves tinédzser törte fel az Apple szervereit, aki 90 GB-nyi titkos adathoz jutott hozzá. A rossz hír, hogy nem csak egyenesen az Apple titkos adataihoz, hanem felhasználói fiókokhoz egyaránt hozzáférést nyert.

Természetesen az Apple egyből észlelte a problémát, hogy valaki feltörte a szervereik egy bizonyos részét, így megtették a szükséges óvintézkedéseket, s jeleztek az FBI számára. Nem kellett sokat nyomozniuk a szövetségieknek, ugyanis hamar nyomra vezettek a digitális lábnyomok, akik egy 16 éves ausztrál fiatalhoz kötődtek, így az ügyet a helyi ausztrál szerveknek adták át.

A rendelkezésre álló információk alapján a fiatal srác ismertebb a hackerek körében, s különféle VPN-es eszközökkel próbálta meg elrejteni, hogy honnan is érkezik a támadása. Az Apple szakemberei azonban könnyedén kiszűrték a támadáshoz használt gépek sorozatszámait, így a házkutatás alapján lefoglalták a gépeket, melyeket pont ezen azonosítókkal találtak meg. Az már csak hab a tortán, hogy a letöltött adatok a “hacky hack hack” mappában voltak elrejtve.

A fiatal ellen egyből megindultak a szükséges bírósági intézkedések, s következő hónapban lesz a tárgyalás. A támadó ügyvédje elmondta a talán szokásos sablonszöveget, hogy a fiú nem azért tört be az Apple-höz, hogy kárt okozzon, hanem azért, hogy felfigyeljenek rá, s munkát adjanak számára, ugyanis szeretne az almás vállalatnak dolgozni.

Feltehetően még hallani fogunk az ügyről. Mit gondoltok, szerintetek milyen kimenetele lesz neki?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bigyo - 2018.08.17. 18:29

    Állást ajánl neki a Microsoft ;)

Szólj hozzá Te is!