Íme az iOS 12 egyik leghasznosabb funkciója

HusztiD 2018.06.20. 17:55 iOS, Kiemelt hírek 1 db 1 138

A6AE715A-3B5B-4263-B1C2-B984DC3E13A3-1-780x436

Amikor az Apple hónap elején bemutatta az iOS 12-t, akkor a vezetők számos újdonságról beszámoltak ugyan, de az eddigi egyik legjobb funkcióról valamiért elfelejtettek említést tenni. Egy bő hónapja számoltunk be arról, hogy miként lehetnek fejlettebbek a segélyhívó rendszerek, azonban most az almások egy egészen egyedi móddal próbálkoznak.

Sajnos a legújabb funkció egyelőre csak az Egyesül Államok területén fog életbe lépni, de bizakodhatunk benne, hogy belátható időn belül tovább bővítik a listát. Lényege, hogy ha felhívjuk a segélyhívót, vagyis a 911-et, akkor a vonal túloldalán lévő diszpécser tudni fogja a pontos helyünket, ugyanis a telefon azonnal elküldi a helymeghatározásunkat.

Miért van erre szükség? Az Apple szerint a 911-hez beérkező hívások 80 százalékánál nem lehet behatárolni a hívó fél pontos tartózkodását. Ezáltal értékes idő megy el arra, hogy teljesen beazonosítsák a telefon másik végén lévő személyt. Viszont ezzel, hogy elérhető lesz a 911 számára a helymeghatározás, az meggyorsítja az ügyintézést, valamint sokkal pontosabb képet kapnak a hívó fél pontos tartózkodásáról, ami szintén egy nagyon fontos tényező vészhelyzet esetén.

No és hogyan valósul meg mindez? Minderre a következő generációs technológia, az úgynevezett RapidSOS protokoll áll rendelkezésre, ami által a 911 ügyintézői azonnal hozzáférnek az lokációhoz. Természetesen minden olyan iPhone modell támogatni fogja a funkciót, melyekre feltelepíthető lesz az iOS 12, így a 2013-ban megjelent iPhone 5s-től kezdve a csúcsmodellig mindegyik.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Dávid - 2018.06.20. 22:03

    Nagyon jo otlet, sosetudni,
    Eleg ha csak pofancsapnak, eltorik az allkapcsod ugy biaba hivsz segitseget ha beszelni nemtudsz….
    mellesleg hulyegyerek szorakozik?? Tobbet nemfog

Szólj hozzá Te is!