Egyre népszerűbbek iOS-en az ARKit-et támogató programok

HusztiD 2018.04.09. 13:55 Apple, iOS, iPhone 0 db 224

arkit

Az Apple hivatalosan az iOS 11-ben mutatta be az ARKit keretrendszert, amelynek köszönhetően a fejlesztők képesek olyan iPhone és iPad-es alkalmazásokat megalkotni, amelyek támogatják a kiterjesztett valóságot. Az iOS 11 bő fél éve jelent meg, így a SensorTower csapata ennek kapcsán új felméréssel állt elő.

Ahogyan az első diagramról láthatjuk, az ARKit alkalmazások szépen növekednek. Szeptember végén még csak kétmillió letöltés volt a felhasználók részéről, de azóta eltelt 6 hónap, így az App Store-ban meghaladta a 12 millió letöltést ezek száma. Mi több, hamarosan 14-hez közelítünk, amit nem kizárt, hogy most, április elejére el is érnek az almások. Kíváncsiak leszünk, hogy az idei WWDC ’18 konferencia kapcsán elárulnak-e bővebb számokat a kaliforniaiak.

arkit-six-months-downloads

A második táblázaton láthatjuk, hogy melyek a legnépszerűbb alkalmazások. Ha az ingyenes kategóriát vizsgáljuk, akkor az AR Dragon a legnépszerűbb, azonban úgy tűnik, hogy az IKEA is nagyot alkotott, ugyanis az ő alkalmazásuk lett a második legkeresettebb kiterjesztett valóságot támogató App. A fizetős részletnél a CamToPlan Pro diadalmaskodott, de mellette érdemes a Monster Parkot és a The Machines-t egyaránt megemlíteni. Ha viszont a jövedelmezőséget nézzük, akkor láthatjuk, hogy első sorban a fizetős alkalmazások fogták be a top 10-es listát, de azért az ingyenesek közül is megtalálhatunk párat, hiszen támogatják az alkalmazáson belüli vásárlásokat.

top-arkit-apps-six-months

Nálatok mi a helyzet? Ti milyen ARKit-et támogató alkalmazásokat szoktatok használni?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!