DisplayMate: megtörtén a trónfosztás, a Galaxy S9 rendelkezik az eddigi legjobb kijelzővel

HusztiD 2018.03.06. 11:56 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 556

galaxy-s9-iphone-x

Megszokhattuk, hogy amikor egy-egy gyártó piacra dobja az aktuális évi csúcsmodelljét, akkor a különféle szakemberek egy rakás tesztnek vetik alá. Ezúttal a DisplayMate csapatának sikerült lecsapnia a Dél-koreai vállalat legújabb csúcsmodelljére, s alapos tesztnek vetették alá, melyből bizony kiderült, hogy immáron nem az iPhone X rendelkezik a legjobb okostelefonba épített kijelzővel.

Ha visszamegyünk egy pár hónapot az időben, akkor tudhatjuk, hogy maga a DisplayMate csapata elismerően vélekedett az iPhone X-ben lévő OLED kijelzőről. A panelt az Apple tervezte, de a Samsung által gyártatták le, így akkoriban külön figyelmet szenteltek a koreai gyártónak, hogy bizony ők is remek munkát végeztek a gyártási folyamataikkal.

Úgy tűnik, hogy itt nem állt meg az élet, ugyanis az Apple riválisa egy olyan OLED panelt mutatott be, ami minden téren a lehető legjobb. Szó szerint, hiszen az A+-os minősítést kapta minden szegmensben. Eddig ez az első olyan telefon, melynek sikerült ezt elérnie, ugyanis a korábbi modelleknél mindnél volt egy-egy rész, ahol nem sikerült maximális teljesítményt nyújtaniuk a gyártóknak.

A szakemberek számos kategóriára hívták fel a figyelmet. Például a Galaxy S9-ben az eddigi legjobb a színhűség, illetve ennek a legjobb a fényereje egyaránt, melynek köszönhetően fényes nappal is remekül látjuk majd a kijelzőt. Ezen felül a legnagyobb színskálát, legmagasabb kontraszt arányt és a legalacsonyabb fényvisszaverődésben szerepelt jól a csúcsmodell. A 2 960 x 1 400-es felbontású kijelzőben egyébként ugyanaz az energiatakarékos technológia található meg, mint a Galaxy S8 és Note 8 modelljeiben.

galaxys9

Végezetül a szakértők elmondták, hogy most már elérkeztünk abba a korba, mikor az OLED kijelzők behozhatatlanul felülmúlták az LCD-s társaikat. A hozzáértők szerint az újabb technológia már számos újdonságot és lehetőséget rejt magában, s ez az elkövetkezendő 3-5 éven belül csak jobb és jobb lesz, s egyre több gyártó fogja alkalmazni az OLED technológiát.

Ezek után kíváncsiak leszünk, hogy mit sikerül őszre összehozniuk az almásoknak. Ha minden igaz, akkor idén 2 darab OLED-es iPhone lesz 5,8 és 6,5 colos kivitelben. Nyilván az Apple tovább csiszolja majd a technológiát, de hogy képes lesz-e visszahódítani a legjobb okostelefonban lévő kijelző elismerését, az majd csak ősszel fog kiderülni.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!