Egyre gyakrabban aktiválódik véletlenszerűen az Apple segélyhívó funkciója

HusztiD 2018.02.26. 17:55 Apple, iOS, Kiemelt hírek, watchOS 1 db 193

apple-watch-sos

A CBS Sacramento beszámolója szerint az Apple eszközeinél egyre gyakrabban fordul elő a segélyhívó véletlenszerű bekapcsolódása. A rendelkezésre álló információk szerint az elmúlt négy hónap folyamán Amerika szerte több, mint 1 600 véletlenszerű riasztást észleltek a szakemberek.

Nagyon hasznos funkció tud lenni a segélyhívó, ugyanis az újabb iPhone modelleken a hangerő és a bekapcsológomb együttes nyomva tartásával, míg az Apple Watch-nál az oldalsó gomb hosszan tartó lenyomásával hívhatjuk elő. Hasznos funkció ugyan, melyet több esetben igénybe vettek már a felhasználók, azonban az utóbbi hónapokban egyre inkább elszaporodtak a véletlenszerű értesítések.

Mint tudjuk, ilyenkor a rendszer egyből értesíti az adott ország segélyhívóját. A probléma ezzel az, hogy az utóbbi időben napi szinten 20 valótlan hívás érkezik be a telefonosokhoz, amivel értékes másodperecektől esnek el azok, kiknek tényleg szükségük van a segítségre.

Az Apple tud a problémáról, feltehetően hamarosan kiagyalnak valamit, amivel javítják a fennálló problémát. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de november óta a nálam lévő iPhone X esetében három ilyen eset volt, ahol azt vettem észre, hogy a zsebemben szunnyadva aktiválódott a segélyhívó. Valószínűleg a mellette lévő tárgyak véletlenszerűen benyomták a gombokat, de szerencsére sikerült mindegyik esetben idő előtt észlelni a jelenséget.

Ti tapasztaltatok hasonlót?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Sagara - 2018.02.27. 15:33

    Sajnos egyszer nekem is zsebemben egyszer aktíválódott.

Szólj hozzá Te is!