iOS 11.3 alatt a felhasználók dönthetik el, kívánják-e lassítani az iPhone-t, vagy inkább kockáztatnak

HusztiD 2018.01.19. 10:25 iPhone, Kiemelt hírek, Tim Cook 9 hozzászólás 1 235

iphone-6-battery-2

Az utóbbi hetek folyamán annyian támadták meg az Apple-t, hogy úgy tűnik, beadják derekukat. Az előző év vége előtt kért bocsánatot a kaliforniai vállalat egy közlemény berkein belül a felhasználóitól, azonban már ekkor megígérték, hogy hamarosan elérhető lesz egy iOS frissítés, amiben lényegében jobban hozzáférhetünk az akkumulátor adataihoz.

Tim Cook az ABC News részére adott egy rövid interjút, melyből nagyon érdekes dolgokat tudhattunk meg. Az almások vezetője elmondta, hogy az Apple a következő hónap folyamán a fejlesztők számára elérhetővé teszi a következő fejlesztői bétákat (feltehetően az iOS 11.3-ra célzott), melyben szignifikáns változások lesznek.

A hírek szerint tartják magukat a korábbi ígéretekhez, így mi felhasználók megszabhatjuk, hogy mit szeretnénk. Lényegében lesz egy olyan funkció, amivel visszafolytatjuk a telefon teljesítményét – ahogyan jelenleg csinálják az almások, így elkerülhetőek lesznek a váratlan kikapcsolások és egyéb az aksihoz köthető problémák. Viszont ha nem kapcsoljuk ezt be, akkor az iOS nem folytja vissza a teljesítményt. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan gyorsnak fogjuk érezni, mint új korában, azonban ahogy használódik az akkumulátor, úgy jöhetnek elő a zavaró hibák, hogy random bármikor kikapcsolhat a telefon.

iphone7battery

Mivel az első bétát februárban adják ki, így feltehetően ebben a hónapban csak a fejlesztők kapják meg a soron következő verziókat, míg a végfelhasználói változatot nagyjából márciusban tehetik elérhetővé a publikum számára. Hogy ezen felül több beállítási lehetőség lesz-e benne, arról egyelőre nem tudni, de mivel úgyis nyakunkon a február, így hamarosan megtudhatjuk a fejlesztői bétákból, hogy mire számíthatunk.

Ti mit szóltok mindehhez? Az Apple ezentúl lehetővé teszi, hogy mi döntsük el, hogy mit szeretnénk, így nem fogják önkényesen lassítani a teljesítményt. Ti kikapcsoljátok majd az automatikus teljesítményszabályzást és inkább kockáztattok?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

9 hozzászólás

  1. Sebők István - 2018.01.19. 10:30

    Nagyon helyes had döntsünk már el hogy nekünk melyik a jó! Más esetekben is több szabad döntést kellene kapnunk!

  2. Lieutenant - 2018.01.19. 11:58

    *visszafojthatjuk, nem pedig visszafolytatjuk.

    Szerintem ez egy korrekt lépés, kár, hogy pereskednie kellett ezért valakinek.

  3. Thomy08 - 2018.01.19. 15:27

    És honnan tudjuk majd hogy nem lessz szándékos bug abban a rendszerben hogyha bekapcsoljuk azt a funkciót hogy pörögjön a telefon??!!!

  4. Tom - 2018.01.19. 18:07

    Nekem is rögtön ez ugrott be.

  5. Apples - 2018.01.19. 23:41

    Mondjuk ettől függetlenül meg jól megbüntetném a céget, hogy ne kövessen el hasonlót – pénze van elég, nem tenne kárt benne.

  6. Csaba - 2018.01.20. 02:27

    Itt olvastam nálatok, hogy az apple jóváírja a régebbi ios-eket, de sajnos lemaradtam róla, viszont a 4s-re vissza tudtam rakni az ios 6.1.3-at. Lényegében 4-ik napja ezt használom újra, mert összehasonlítva a 6-ossal kb 1,5-2x gyorsabb. Kíváncsi leszek, hogy majd ez a lassítás kikapcsolás működni fog e normálisa a készüléken, valamint gyorsabb lesz-e mint a 4s-em a 6.1.3-mal! Ha nem, akkor iphone 6 eladó! :)

  7. József - 2018.01.20. 14:57

    Ezért veszek ilyen drága telefonokat hogy ilyen szar rendszere legyen?! Felháborito . Bezzeg áruk
    Van .! De müködés sehol semmi . Elég tré innen latszik hogy már ott se réggi a csapat ha nem fiatal taknyokal van tele a apple .!!!

  8. Jans - 2018.01.20. 21:39

    Akinek használhatatlanul lassú a telefonja, az miért nem vesz egy új akksit?! Nem is értem…!!! Azzal, hogy lassítják csak stabilizálják a rendszert, hogy ne kapcsolgasson ki! Akkor miért akarnám bekapcsolni, hogy menjen mint új korában, ha reggel elkések a melóból, mert kikapcsolt a telefonom és nem ébresztett!!! Inkább lassuljon és ha szükséges, akkor akksicsere!

  9. Csaba - 2018.01.21. 00:03

    Coconut battery szerint 99,7%-os az akksi, most lett cserelve kb 3-4 hete. Battery life is 99%-ot ir ki. A szoftver a rossz. Crashel, bugol, megfagy. Safariban nezek egy videot es elforditom a telefont, gondolkodik 3-4-5 masodpercig, utana elfordul, elotte meg forditgatom ossze vissza, mert nem tudom, hogy erzekeli-e a forditast, mert olykor nem. Ha gyorsan gepelek, akkor lemarad a karakter, ezt ugy ertem, hogy gyorsabban gepelek, minthogy be tudna irni a szoveget. ios 10-zel ilyen nem volt. ios 9 nem ment a 4s-sen, hasznalhatatlan volt, halalra itelt, a 6.1.3-mal hasit. Ipad 3 meghalt, anno ezert vettem ipad air 2-test, es azon ios 10 megy es mukodik. Soha sem fogom ra felrakni a 11-gyet mert megbizhatatlan, aztan vehetek uj keszuleket ugy, hogy amugy semmi baja. Van egy macbook air-em is, azzal ovatos voltam, mert nem raktam ra semmilyen frissitest sem, mert vehetek ujat felmillaert. A keszulek az jo, a azoftver jo, de csak abban az esetben ha a legujabb keszuleket veszed meg a legujabb szoftverrel es soha sem frissitgeted! Most akinek csak egy telefonja van, es azt kell 2-3 evente lecserelnie, az kivitelezheto, de en, hogy cserelgessem minden evbe a mac-emet, iphoneomat, ipadomat, es az apple watch-omat, nem tudom kivitelezni. A termekeket szeretem, a szoftvert szeretem (mindig az adott keszulekre kiadottat) es nem cserelnem el oket semmire sem, es az apple altal diktalt uzletpolitikaval mint fogyaszto, nem vagyok kibekulve.

Szólj hozzá Te is!