Az Apple termékei domináltak karácsonykor

HusztiD 2017.12.28. 10:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 220

ipad-pro-iphone-x-iphone-8

A gyártók számára talán a karácsony az egyik legérdekesebb időszak minden évben, ugyanis ekkor látványosan növekednek az eladásaik. Ezúttal a Flurry Analytics csapata készített egy felmérést, melyben a december 19-től 25-ig tartó időszakot vizsgálták, hogy világszinten milyen telefonokat aktiváltak a felhasználók.

appleactivations2017holidayflurry-800x598

Ahogyan a címből kiderült, az Apple dominálta a szegmenst, ugyanis az összes aktivált készülék 44 százaléka volt egy Apple termék. Ide beletartoznak a különféle iPhone modellektől az iPad-ekig minden. Szakértők felhívták a figyelmet, hogy hiába uralja a globális megoszlásokat a Samsung, idén karácsonykor csupán a második helyre jutottak a maguk 26 százalékos megoszlásával. Innentől kezdve pedig nagyon minimális megoszlásokról beszélhetünk, hiszen a Huawei 5, a Xiaomi, Motorola, LG és OPPO 3, míg a Vivo 2 százalékos részesedést tudhat magának az egész szeletből.

applesmartphoneactivations2017flurry-800x601

Az Apple kapcsán érdemes a második diagramra is vetni egy pillantást, ugyanis abból azt tudhatjuk meg, hogy iPhone-ok közül mely készülékek milyen arányban voltak aktiválva. Látható, hogy a tavalyi csúcsmodell kelendő volt, lévén, hogy olcsóbb lett a nyolcas telefonok megjelenésének köszönhetően. Az iPhone 7 15,1, az iPhone 6 14,9, míg az iPhone X 14,7 százalékos megoszlást tudhat magának. Sajnos úgy tűnik, hogy a nyolcas telefonok nem voltak ennyire népszerűek, ugyanis az iPhone 8 8,1, míg a 8 Plus 8,7 százalékos szeletet harcolt ki magának.

deviceactivationsholidaysizeflurry-800x600

Végül a harmadik diagramon azt láthatjuk, hogy mely formfaktorok voltak a legnépszerűbbek. Látható, hogy egyre népszerűbb a phablet kategória (5 coltól 6,9-ig), ugyanis míg két éve 27, addig most 53 százalékos megoszláson állnak. Ezzel párhuzamosan csökkent a közepes telefonok (3,5 coltól 4,9-ig) népszerűsége. Két év alatt 54-ől 35 százalékra estek vissza. Úgy tűnik, hogy jelenleg egyre nagyobb kereslet mutatkozik a felhasználók részéről a  nagyobb telefonok iránt, főleg most, hogy az iPhone X is kapható.

Nálatok volt valamilyen tech termék a fa alatt?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!