Kijelzőbe ágyazva térhet vissza a Touch ID a jövőbeli iPhone modellekbe?

HusztiD 2017.12.14. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 436

iphone-8-home-button-touch-id1

Az iPhone X bejelentése előtt sokáig voltak arról különféle pletykák, hogy az Apple megpróbálja a kijelzőbe ágyazni az ujjlenyomat olvasót. Mint tudjuk, erre nem került sor, s az Apple egyenesen dobta a Touch ID-t, s helyette bemutatta a Face ID-t, melynek köszönhetően már az arcunkkal hitelesíthetjük magunkat.

A Synaptics viszont a napokban bejelentette, hogy megkezdi a Clear ID F9500 moduljainak a tömeggyártását. Ez lényegében a vállalat legújabb terméke, ami által a gyártók képesek az ujjlenyomat olvasót egyenesen a kijelzőbe építeni. A hivatalos információk szerint a Synaptics jelenleg 5 ismertebb gyártóval dolgozik szorosan együtt a technológián, egy közülük hamarosan bemutathatja az első kijelzőbe épített szenzorát.

Tavaly év végén is voltak próbálkozásai a Clear ID FS9100-zal a Synapticsnak, de arról azóta nem sokat olvashattunk. A jelenlegi információk alapján az új modul már most sokkal jobban működik, mint a piacon lévő 3D arcfelismerő rendszerek jelentős része. Itt nem kapott említést az Apple féle Face ID, így vélhetően az átlagos, kevésbé fejlett rendszerekre utalhattak.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a technológia a való életben, valamint azt is, hogy mely gyártók kapnak rá. Az pedig, hogy az Apple-nél mi várható, az még jó kérdés. Korábban nem egy interjúban elhangzott, hogy nem is gondolkodtak az iPhone X esetében a Touch ID-n, azonban ha sikerül a Synaptics megoldását hatékonyan integrálni, akkor akár még vissza is térhetnek.

Szerintetek jó ötlet lenne, ha a Face ID helyett avagy mellett a Touch ID-hoz is visszatérne valamilyen úton az Apple?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Soczrah - 2017.12.15. 05:35

    Igen . Én csak azért nem váltok iPhone Xre ,mert nincs benne touch id . Ha bele integrálják akkor igen váltok . Ezért vásároltam inkább i8-at

Szólj hozzá Te is!