Fontos biztonsági frissítést adott ki macOS-re az Apple

HusztiD 2017.11.30. 09:55 Mac, macOS 0 db 182

macos-sierra

Pont a tegnapi nap folyamán számoltunk be arról, hogy egy újabb sebezhetőséget találtak a fejlesztők a macOS High Sierra rendszereiben. Úgy tűnik, hogy az Apple nem ült sokat a babérjain, ugyanis a tegnap este folyamán kiadták legújabb biztonsági frissítésüket, amely kiküszöböli a szóban forgó admin hozzáférési problémákat.

Ahogyan korábban írtuk, a biztonsági hiba akkor jelentkezik, amikor megpróbálunk Mac-en bejelentkezni az admin fiókba. Ha a felhasználói névnek egyszerűen beírjuk, hogy “root”, a jelszó mezőt pedig üresen hagyjuk, majd rányomunk a bejelentkezésre, akkor elsőre visszautasít minket. Ha ezt körülbelül ha még 2-3x megtesszük, akkor végül azt vehetjük észre, hogy a rendszer tovább engedett, s bejelentkeztünk az admin fiókba.

Természetesen minden macOS High Sierrát futtató felhasználónak ajánlatos a lehető leghamarabb frissíteniük. A 2017-001-es biztonsági frissítést a Mac App Store-ból érhetitek el, azonban az Apple felhívja a figyelmet, hogy a telepítés után a rendszer build száma 17B1002-re változik. Az update mérete csupán 1,2 MB, így telepítéssel együtt percek alatt elvégezhető a folyamat.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!