Még a Samsung eladásait is megcsappantja az iPhone X

HusztiD 2017.11.17. 17:25 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 371

space-gray-silver-iphone-x-800x370

Az iPhone X megjelenése alaposan felkavarja az okostelefonok piacát – legalábbis ezt állítja a TrendForce, kik legújabb felmérése az idei év utolsó negyedéves eladásait reprezentálják. A szakértők szerint a harmadik negyedévben csupán 384 millió telefont adtak el globálisan a gyártók, de a következő negyedévre 424 millióval számolnak a karácsonyi felhajtás miatt.

Ezen növekedések nyertese pedig nem más, mint az Apple lesz, kiknek éves szinten 6,3 százalékos a növekedési rátájuk. A Samsung jelenleg komoly problémákkal szenved, ugyanis az elmúlt hónapok folyamán jelentősen visszaestek az eladásaik Kínában, ami egy új ajtót nyit ki az Apple számára. Ha a harmadik negyedéves megoszlásokat nézzük, akkor a Samsung volt a legnagyobb vállalat, hiszen az összesített eladások 21.1 százalékát tették ki, míg második helyen az Apple csupán 11,5 százalékos szeletet tudhat magának.

Azonban az érdekesség most következeik, a negyedik negyedévben. Szakemberek szerint az Apple eladásai jelentősen megnőnek, amivel 19,1 százalékos piaci megoszlást tudhatnak majd maguknak. Ezzel párhuzamosan csökken a Dél-koreai vállalat teljesítménye, hiszen a számítások alapján ők 18,2 százalékkal lehetnek a második számú gyártók.

iphone-x1

A TrendForce szerint a szeptemberben megjelent iPhone 8 modellek pont arra voltak elegendőek, hogy tartsák az Apple arányait. Az igazi áttörést a nem olyan régen megjelent iPhone X hozza, hiszen arra mutatkozik majd a legnagyobb kereslet. Ha helyesek a szakemberek számításai, akkor az Apple összesen 81 millió telefont ad el az októbertől decemberig terjedő időszakban, ezen eladások 33 százalékát pedig az iPhone X teheti ki, míg a fennmaradó a többi modellek között oszlik meg.

Érdekes lesz egyébként megfigyelni, hogy hogyan teljesítenek az almások. Az eddigi előrejelzések szerint hatalmas kereslet mutatkozik az új csúcsmodell iránt, de hogy ténylegesen hogyan teljesítettek, azt majd csak a következő év elején tudhatjuk meg a hivatalos pénzügyi beszámolóból. Az szintén jó kérdés, hogy vajon ők lesznek-e a legnagyobb gyártók erre az időszakra nézve, de az iPhone X miatt egyelőre minden esélyük megvan a sikerre.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Joci - 2017.11.19. 08:57

    Sziasztok csak azt nem tudom hogy miért nem lehet visza állitani a régi softert a10.3.3

  2. g - 2017.11.19. 17:05

    Persze ezen a cikken mindenki csak röhöghet.
    A Samu igen jól profitál az iPhone-ból, hisz minden fontos alkatrészt ő gyárt:))

  3. Pepe - 2017.11.20. 11:57

    A Samsung visszaesése mögött inkább a hazai, kínai olcsóbb de majdnem olyan jó androidos telefonok állnak. Miért lehetőség ez a drága iPhone-nak? Csatlakoznék az előttem szólóhoz: valószínűleg az iPhone alkatrészeken azért keresnek.

Szólj hozzá Te is!