Szerinted melyik teljesít jobban? A egyik legnépszerűbb tükörmentes kamera, vagy az iPhone X?

HusztiD 2017.11.08. 10:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek, Videók 0 db 636

maxresdefault (1)

Nem titok, de az elmúlt évek folyamán egyre jobban szerették meg az emberek az iPhone kamerarendszerét, hiszen megfelelő kezekben és beállításokkal igen remek felvételek készíthetőek. Tisztában vannak ezzel a komolyabb szinten foglalkozó fotósok egyaránt, akik évek óta használják nagy előszeretettel videófelvételek készítésére az Apple telefonjait. Idén még vonzóbb az iPhone felhozatal számukra, hiszen 4K felvétel mellett 60 fps-re akár is képesek az új telefonok, de a lassított felvételek szerelmesei szintén élvezni fogják a 120 képkockát full HD felbontás mellett.

Az Fstoppers-ről bizonyára többen hallottatok, főleg akkor, ha kicsit beleástátok magatokat a fényképezés világába. Vagy nem kell messze menni az átlagfelhasználóknak sem, hiszen minden évben készítenek a mostanihoz hasonló remek videót, ahol az aktuális iPhone-t vetik össze egy népszerű kamerával. Ezúttal az iPhone X került megmérettetésre az egyik fanfavorit tükör nélküli kamerával, a Panasonic GH5-tel, ami egyébként 2 ezer dollárba kerül és egy 20 megapixeles szenzorral rendelkezik.

Az alábbi videóban viszonylag alaposan összehasonlították a két készüléket, hiszen a 4K videófelvételtől a 120 képkockás lassításig mindent teszteltek. A felvételben látszik, hogy hellyel közel egyforma minőséget produkál az iPhone X és a GH 5, ám vannak bizonyos helyzetek, amikor az Apple telefonja jobbnak tűnik. Egy gyengesége mégis van az iPhone X-nek, hiszen ha belenagyítunk a felvételbe, akkor láthatjuk, hogy az sokkal zajosabb, mint amit a Panasonic szenzorával készítenek.

Érdemes a képkészítési funkciókat egyaránt megnézni, hiszen a videó közepénél látható, hogy teljesen más felvételek készültek ugyanarról a falról. Az iPhone X sokkal ütősebb, kiemelkedőbb felvételt készített, míg a GH5 teljesen átlagosat. Végül az optikai képstabilizátorról egyaránt szó esik. A GH5 rendelkezik az egyik legjobb stabilizátorral ebben a kategóriában, viszont ha megnézzük a felvételt, minimális különbség tapasztalható a telefon és a fényképező gép között, ám ahogyan megjegyezték, néha be-be rezeg az iPhone X felvétele.

Mit lehetne mondani összességében? Az Apple idén is kitett magáért, s ez egyre csak jobb lesz a következő évek folyamán. Lassan eljutunk arra a szintre, hogy egy okostelefonnal is kiváló felvételek készíthetőek a megfelelő fényviszonyok mellett. Mit szóltok? Eléggé meggyőző, nem?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!