Így hozhatod ki a legtöbbet az iPhone X-ben lévő OLED kijelzőből

HusztiD 2017.11.08. 18:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 767

iphonex

Mint tudjuk, nem az Apple az első olyan vállalat, akik készülékében bemutatkozott az OLED kijelző, hiszen ők mindig azon az elven vannak, hogy ha valamit csinálnak, akkor azt közel tökéletes állapotban vigyék véghez. A korábbi iPhone tulajok már hozzászokhattak az LCD kijelzőkhöz, így teljesen új élményként tekintenek az OLED-re. Azonban érdemes szem előtt tartani, hogy teljesen máshogy működik a két technológia, ennek kapcsán pedig egy hivatalos közleményt adott ki az Apple, melyet érdemes minden iPhone X tulajnak elolvasni.

Ha nem szemből nézünk egy OLED-kijelzőre, valószínűleg finom eltéréseket fogunk tapasztalni a színek és az árnyalatok tekintetében. Ez az OLED technológia jellemzője, tehát nem rendellenes jelenség. Hosszú ideig tartó használat után az OLED-kijelzők kismértékű vizuális eltéréseket is felmutathatnak. Ez sem rendellenes jelenség, és „képmegtartásra”, más néven „beégésre” is sor kerülhet: egy másik kép feltűnését követően is halványan látható marad a korábbi kép a kijelzőn. Ez csak különleges helyzetekben fordulhat elő, például azután, hogy hosszú ideig nagy kontrasztú képet jelenített meg a kijelző. Úgy alkottuk meg a Super Retina kijelzőt, hogy az iparágban a leghatékonyabb legyen az OLED-kijelzőkre jellemző „beégés” mérséklésében.

Forrás: Apple

A Super Retina kijelző előnyeinek kiaknázása

Az iOS 11 rendszerű iPhone X készüléket kifejezetten úgy alkottuk meg, hogy minél kevesebb következménye legyen a hosszú távú használatnak, és hogy minél hosszabb legyen a Super Retina kijelző élettartama. Íme, néhány tipp, amely elősegíti, hogy teljes mértékben kiaknázhassa a Super Retina kijelző által nyújtott előnyöket:

  • Frissítse iPhone X készülékén az iOS rendszert a legújabb verzióra. Ha rendelkezésre áll egy új frissítés, a készülék felszólítja a telepítésére. A Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontban saját maga is ellenőrizheti, hogy rendelkezésre áll-e frissítés.
  • Az Automatikus fényerő funkció segítségével automatikusan beállítható a kijelző fényereje az aktuális környezeti fényviszonyoknak megfelelően. Ez a beállítás alapértelmezés szerint be van kapcsolva. A Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > Kijelzőbeállítások menüpontban található a beállítás.
  • Állítsa be, hogy az iPhone X kikapcsolja a kijelzőt, amikor nem használja a készüléket. Ajánlatos rövidebb időtartamot megadni. A beállítás módosításához lépjen a Beállítások > Kijelző és fényerő > Automatikus zárolás menüpontba.
  • Ne jelenítsen meg állóképeket hosszú ideig maximális fényerő mellett. Ha használ olyan alkalmazást, amely bekapcsolva tartja a kijelzőt akkor is, amikor Ön nem használja iPhone X készülékét, ideiglenesen csökkentheti a fényerőt a Vezérlőközpontban.

Forrás: Apple

Röviden összefoglalva tényleg érdemes minden iPhone X tulajnak szem előtt tartania az alábbi dolgokat, hiszen ha minél inkább odafigyelünk a kijelzőre, annál tovább őrizhetjük meg annak épségét és élettartamát.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Krisztián - 2017.11.09. 08:29

    Ezek szerint fekvő képet nyugodtan nézhetünk hosszú ideig is. :)

  2. Laci - 2017.11.09. 09:39

    Ezért sírt a techvilág ennyit? Hogy legyen az iPhonban is OLED? Közel sem tökéletes technológia. Ezután a cikk után kezdem azt gondolni, hogy kellett volna maradni a LED-nél :-j

  3. Fet24 - 2017.11.09. 22:03

    Laci: mármint az LCD-nél…

  4. Laci - 2017.11.10. 16:08

    Jaja annál! Csak belemerültem a LED szócskába :-j

Szólj hozzá Te is!