MacBookba szánt ARM chipet fejleszt az Apple

HusztiD 2017.10.06. 10:25 Apple, Mac 0 db 160

armchipapple

A legújabb híresztelések szerint úgy tűnik, hogy az Apple saját ARM processzorokat szeretne gyártani a jövőbeli MacBook modelljeihez, valamint szintén saját modem chipeket az iOS készülékeihez, amelyek az érintéssel és az ujjlenyomatokkal kapcsolatos dolgokat vezérelnék. Az almások számára jelenleg még a Qualcomm segít be, de hamarosan minden megváltozhat.

A Nikkei beszámolója szerint az Apple mindent házon belül szeretne egymaga megoldani, ezért tajvani vezető vállalatoktól, a Novatektől és az AU Optronics-tól szerzett új mérnököket. Ennek ellenére senki se várja, hogy hamar saját chipekkel áll elő a kaliforniai vállalat, ugyanis nagyjából bő két év kellhet számukra a jelenlegi infók alapján. Ha a bevételeket nézzük, akkor az IC Insights felmérése szerint az Apple a negyedik legnagyobb chipgyártó, akiket csupán a Qualcom, Broadcom és a MediaTek előz meg.

Hosszú folyamat lesz mindez, de kíváncsian várjuk, hogy mit ér el az Apple. Ha az ARM chipekről beszélünk, akkor elég csak az iPhone 8-ban lévő A11-es chip teljesítményét megnézni, ami akár egy alap MacBook Pro erejével is vetélkedik. Hogy idővel az Intel processzorait is lecserélik, az egyelőre hosszú távlatú dolognak tűnik, de mi kíváncsian várjuk, hogy mit terveznek a kaliforniaiak,

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!