Intel miatt csúszhat a következő MacBook Pro frissítés

HusztiD 2017.09.26. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 199

og

A madarak legutóbbi csicsergései alapján az Intel csupán 2018 végén adja csak ki a Cannon Lake laptopokba szánt mobilprocesszorait. Az új CPU architektúra a mostani csúszásnak köszönhetően nagyjából másfél éves késésben lesz a tervekhez képest, hiszen eredetileg idén nyáron dobták volna piacra.

A Digitimes és a Patently Apple beszámolói alapján az Intel gyártási nehézségekkel küzd. Egyszerűen nem úgy haladnak a folyamatok a 10 nanométeres processzorok gyártásával, mint tervezték. Pontosabb infókat ugyan nem írtak, hogy mi okozza a nehézséget, de annyit viszont elmondtak az oldalak informátorai, hogy 2018 végére érkeznek az új CPU-k.

Ez viszont nagy kihatással lehet az Apple MacBook Pro szériájának a frissítésére. Ha helyesek az értesülések, akkor bizony Cannon Lake helyett Coffee Lake CPU-kat kaphatnak az almás laptopok. Ez azt jelenti, hogy továbbra is LPDDR 3 RAM lenne a laptopokban, így a maximális memória kapacitása szintén 16 GB lehet. Ha bemutatkozik a Cannon Lake, akkor támogatva lesz az LPDDR 4 egyaránt, ami már 32 GB-ot engedélyez.

Ha valóban ennyit késik az Intel, akkor nem kizárt, hogy az Apple jövőre egy kisebb frissítést hajt végre, akárcsak az idei évi modelljei kapcsán. Ergo valamikor 2019 után számíthatunk komolyabb MacBook Pro frissítésre – mondjuk ez akkor igaz csak, ha a processzorokból indulunk ki, hiszen GPU téren mindig van hova fejlődni.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!