Iszonyatosan gyors és pontos lesz az iPhone 8 arcfelismerő funkciója

HusztiD 2017.08.22. 15:55 iPhone, Pletykák 6 hozzászólás 831

face-recognition

Nagyon érdekes új infók derültek ki az iPhone 8 arcfelismerő funkciójáról a Korea Herald-nak köszönhetően. Jó ideje olvashatunk pletykákat a témáról, de úgy néz ki, hogy az Apple tényleg kinyírja a Touch ID-t, helyette pedig az arcfelismerés veszi át a főszerepet, ami nem csak hogy jobb, de sokkal pontosabb lesz egyben.

A mostani beszámoló szerint maga az arcfelismerés a másodperc milliomod része alatt megtörténik meg. Az OLED kijelzőben lévő 3D szenzorok könnyedén felismerik a felhasználó arcát. Infra pontok ezreit vetíti majd az arcunkra, amit ugyan az emberi szem nem érzékel, viszont a telefonban lévő szenzorok igen.

Ennek köszönhetően egy szempillantás alatt feloldhatjuk telefonunkat. Mi több, a jelenlegi szóbeszédek szerint még egy sötét szobában is helyt áll a funkció, hiszen a rendszer a telefon kamerája által képes lesz érzékelni az arcunkról visszaverődő pontokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. ledtamas - 2017.08.22. 16:16

    Reméljük egy fényképpel nem lehet majd átverni!
    És azért mi van hidegben melegben sötétben fényben stb. ??!!
    Na majd látjuk!

  2. Franyi 6 Plus - 2017.08.22. 16:18

    De a Touch ID-vel már a zsebből kivétel közbe fel tudtam oldani úgyhogy nem lesz gyorsabb

  3. Gábor - 2017.08.22. 16:55

    Továbbra is egy kérdésem van??? Napszemüveg szalmakalap nyáron?? Siszemuveg simaszk télen?? Fesztiválon porvédő maszk(szerűség)?? Uszoszemuveg esetleg?? Ha télen a szám elé teszem a sálat???? Szakallam van tegyük fel 40 fokban rajtam a napszemcsi és a kalap, tegnap kicsit levágtam a szakallam tehát rövidebb akkor kezdjem az egész processzt elorol hogy felismerjen? Mindig vetkozzek le? Vagy hogyan? Biztosan gondoltak ezekre a kérdésekre hisz nem hülyék dolgoznak ott sem de nagyon remelem hogy elfogadható megoldást találtak a problémákra….. remelem….. és nem csak egy 2 mondatos indoklásban fogjak levezetni hogy miért vegyem le a kalapom nyáron a napszemuvegemmel együtt. A mai Appletol ez is kitelik….
    Arról nem beszélve hogy végre most kezd minden normális App ráállni az ujjlenyomtra. Végre az OTP is és egy csomó bank…. Erre teljesen érthetetlen módon jönnek egy ilyen baromsaggal. Nekem a világ leggazdagabb cége ne találja ki hogy nem lehet egy nyamvadt leolvasot az üveg mögé rakni…. Ivynak biztosan valami kompromisszumot kellett volna kötnie hogy a market fotókon jól nézzen ki a cucc…. Amennyire vártam annyira felek egyre jobban ettől a telefontol.

  4. Jovi - 2017.08.22. 18:14

    Szar, nem kell…

  5. FtL - 2017.08.22. 21:17

    Miért írják,hogy szuper meg gyors meg pontos? Ezt majd én akarom eldönteni de nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban mert az ujjlenyomat nagyon kényelmes megoldás!

  6. Patrik - 2017.08.22. 22:46

    Gábor: ilyen, vagy ehhez hasonló problémák a Touch ID-nál is felmerülhetnek. Koszos/zsíros az ujjad, fürdés után ráncos lesz, télen kesztyűt viselsz, (amit ugyan úgy le kell venned, mint nyáron a napszemüveget. Vagy ki tudja, lehet itt már nem kell ezt sem levenni) vagy neadjisten elvagod az ujjad.

Szólj hozzá Te is!