Az Apple is beszáll az OLED gyártásba

HusztiD 2017.07.26. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 256

iphone-8-7-7plus-3

Kevesebb, mint két hónap van az iPhone 8 bemutatójáig, jóformán pedig mindent tudunk róla, amit lehet. A telefon egyik legnagyobb újdonsága az OLED kijelző lesz, amit az előzetes infók alapján a Samsung fog legyártani az almások részére, de nem sokáig lesz ez így, amennyiben helytállóak a Digitimes mostani értesülései.

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple nem szeret csupán egy beszállítótól függni, így minden komponens legyártásához több partnerük áll a rendelkezésükre. Egyedüli kivétel ennél az OLED panel, hiszen kizárólag a Dél-koreai vállalat gyártja le számukra. Ez pedig nagy bajt is okozhat, hiszen ha az az almások egyik fő riválisa képtelen megfelelő mennyiségben és minőségben leszállítani kijelzőket, akkor abból hatalmas bajok lehetnek.

A madarak csicsergései alapján az Apple egyre inkább érdekelt az OLED témában, így több, úgynevezett CVD gépeket vásárolt annak érdekében, hogy a későbbiekben ők is gyárthassanak ilyen paneleket. A mostani infók eléggé szűkszavúak, de annyit tudni vélnek, hogy egy másik tajvani vállalat által valósítják meg eme folyamatokat, de egyelőre arról nincs szó, hogy ki lenne az a rejtélyes partner.

Ha minden igaz, akkor az idei telefonok közül csak az iPhone 8 kapja meg az OLED kijelzőt, míg a 7s és 7s Plus nem. Feltehetően ez nem csak az exkluzivitás miatt lesz így, hanem azért, mert kevés panelt tud legyártani az Apple részére a Samu. Amennyiben az almások egyaránt beszállnak a bizniszbe, úgy nem kizárt, hogy jövőre minden készülékükben lecserélik az LCD-t.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. g - 2017.07.27. 21:21

    Könyörgöm Samu lécii, lécci könyörüljetek meg rajtunk és kuncsorgásunk meghallgatásra találjon. Kérünk adjatok nekünk kijelzőőőt, mert különben teljesen hülyének fogunk látszani. A mi istenüni Jobs nagggggyon mérges ott fent a menyországban…

  2. Bigyo - 2017.07.28. 23:16

    Szerintem jövőre már a Sanyo-ban is érdekelt Apple maga kezdi el legyártani a kijelzőket, azis lehet hogy egy fejlettebb technologiával.

  3. Jakuza - 2017.07.29. 18:46

    Nem fejlettebb , de te azt fogod kapni ,hogy ez egy sokkal jobb mint a többi ,mert ez x f…m pixel lel tud többet amit már nem látsz , csak ha meg veszed a vr szemüveget amit x csillióért meg vehetsz . De ez nem csoda itt a vége az innovációnak . A többit meg tudjuk , csak remélni tudom ,hogy a 7s OLed lesz ,a többi f… Ság nem érdekel .

Szólj hozzá Te is!