Felhasználó által is cserélhető a 2017-es iMac memóriája

HusztiD 2017.06.13. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 293

21-5-inch-imac-teardown

Az előző hét folyamán megejtett WWDC 17 konferencián az Apple szót ejtett az új iMac modellekről, melyek ezt követően nem sokkal kereskedelmi forgalomba kerültek. Az iFixit csapata pedig szokás szerint gyors volt és lecsapott a 21,5 colos 4K-s modellre, hogy aztán darabjaira szedjék.

Az utóbbi években az Apple jóformán lehetetlenné tette az iMac modellek szerelhetőségét. Most sem sokat változott a dolog, viszont az iFixit rájött, hogy felhasználó által könnyen cserélhető a RAM. Ez azt jelenti, hogy akinek kevés lenne a gyári 8 GB, az könnyen kicserélheti egy 16 GB-osra. A másik újdonság, hogy moduláris CPU-val van szerelve a gépezet, ami szintén arra ad nyomot, hogy cserélhető – persze erre az Apple hivatalos nyilatkozata az lenne, hogy egyik sem módosítható.

Érdekes egyébként, hogy az iMac-ekben 2013 óta nem lehet felhasználó által RAM-ot cserélni, míg 2012 óta ez az első moduláris CPU, amit a gépezetbe pakoltak. Talán a 2017-es iMac vonal az első lépése az almásoknak ahhoz, amit korábban ígéretek. Mondjuk pár hónappal ezelőtt még csak annyit szellőztettek meg, hogy egy sokkalta felhasználóbarátibb, úgymond modulárisabb Mac Prót dobnak a piacra, de úgy tűnik, hogy ebből az iMac egyaránt részesül.

Rossz hír sajnos, hogy az iFixit 3/10 pontot adott a 2017-es iMac szerelhetőségére. Sajnos továbbra is nehéz javítani, hiszen ahhoz fel kell nyitni az egész gépet, valamint az üveget és a Retina kijelzőt összeragasztották, ami meghibásodás esetén az növeli a költséget. Ezen felül pedig továbbra is Apple szabványú szerszámok kellenek a gép felnyitásához, valamint a belül lévő ragasztóanyag szintén megnehezíti a szerelhetőséget.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!