Hivatalos: jövőre teljesen újragondolt, sokkal modulárisabb Mac Prót ad ki az Apple

HusztiD 2017.04.05. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 220

mac-pro

Talán többeteknél felmerült a kérdés, hogy az Apple miért nem frissíti végre a Mac Pro vonalat. Tudjuk nagyon jól, hogy a legutóbbi frissítés még 2013 végén volt esedékes, azóta pedig síri csend honolt a masináról. Legalábbis eddig, ugyanis a kaliforniaiak többek közt meghívták a Daring Fireball főszerkesztőjét, John Grubert a főhadiszállásukra, ahol nagyon értékes dolgokat osztottak meg.

A hivatalos információk szerint az Apple jelenleg keményen dolgozik egy új Mac Prón, ami teljesen újragondolt lesz a jövőben. Mire lehet ezt érteni? Többek közt a dizájnra, de erről egyelőre sokat nem árultak el. A másik pedig a modularitás, ugyanis az almások szeretnék, ha a jövőben a felhasználók könnyebben bővíthetnék a csúcs asztali Mac-jeiket. Külön jó hír, hogy némileg ugyan, de frissült a jelenlegi Mac Pro széria, melynek köszönhetően újabb CPU-kat és GPU-kat kaptak.

Többek között Phil Schiller is beszélt a 2013-as Mac Próról. Elmondása szerint a csapatuk jelenleg nagyon keményen dolgozik azon, hogy folyamatosan fejleszthető legyen a gép, hogy a maximumot hozzák ki belőle a felhasználók. Mindezek mellett új pro kijelzők is lesznek, de sajnos ezekre szintén a következő évig kell várnunk, hiszen idén biztos nem adják ki ezeket sem.

apple-retina-imacs

Természetesen az almások nem feledkeznek meg a jövőben sem az úgynevezett professzionális felhasználókról sem, ugyanis statisztika szerint a Mac tulajok csaknem egyharmada rendelkezik valamilyen pro alkalmazással. Lehet ez akár zenei, videó és grafikai, vagy bármilyen más program. És ezek a felhasználók mindig többet akarnak kihozni a gépekből és szoftverekből, így lényegében nekik tesznek eleget, hiszen sokkal bővíthetőbbek lesznek a 2018 folyamán érkező modellek.

Végül megtudhattuk, hogy a pro felhasználók körében leginkább a laptopok a nyerőek, amelyeket az iMac követ. Az ígéretek szerint a jövőbeli iMac modellek is sokkal nagyobb fókuszt kapnak, hogy kielégítsék az igényeket. Jó hír azonban, hogy ezek frissítése már az idei évben várható, de ennél pontosabbat nem osztottak meg a vezetők. Feltehetően ősz folyamán várható az idei iMac line-up.

Bizony sok idő van még az új Mac Pro és iMac modellek bemutatásáig, de reméljük, hogy az almások ezennel tényleg hallgatnak a felhasználókra, így sokkal jobb, bővíthetőbb Mac-eket fejlesztenek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!