Top 11 iOS 11 funkció, melyet elfelejtett megemlíteni az Apple

HusztiD 2017.06.06. 17:55 iOS, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 2 509

iOS-11-iPhone-iPad-Pro-780x512

Mint minden évben, az Apple most is rengeteg újdonságot pakolt az új szoftverekbe. Maga az előadás egyáltalán nem volt rövid, ugyanis két és fél órás volt, de ez az idő kevés volt arra, hogy minden hasznos újdonságról beszámoljon Tim és csapata. Ha szemfülesek voltatok, akkor láthattátok a keynote-on vetített képekből, hogy milyen újdonságok lesznek még az új szoftverekben, melyekről egyáltalán nem tettek említést.

Íme pár új funkció, amelyeket elfelejtettek megemlíteni a tegnap esti WWDC keynote folyamán.

Egykezes billentyűzet

Mondhatni egyre nagyobbak és nagyobbak az iPhone-ok, amit a kezeink már nem igazán bírnak követni. Szerencsére az egyik újdonság az egykezes billentyűzet lesz, így az 5,5 colos telefonnal rendelkezők nyugodtan használhatják egy kézzel szeretett telefonjukat.

Képernyőfelvétel

Korábban is lehetőség volt képernyőfelvételre, de ehhez szükség volt egy kábelhez, amivel az iPhone-t a Mac-hez csatlakoztattad, hogy a QuickTime által rögzítsd a képanyagot. A jó hír, hogy mostantól egyenesen iOS-re történik a felvétel, ami alaposan megkönnyíti a felhasználók dolgát.

NFC Reader Mode

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple eddig nem igazán adott hozzáférést a fejlesztőknek a készülékekben lévő NFC chip számára. Mindez megváltozni látszik az új mód által, hiszen ez nyitja meg az NFC használatot a külső alkalmazások számára.

Újragondolt Podcast app

Nem csak az App Store-t, hanem a Podcast alkalmazás egyaránt új felhasználói felületet kapott, amely hasonló lesz az Apple Music külleméhez.

SMS csalások

Az Apple számára fontos a biztonság, s nekik is elegük van, mikor kéretlen üzeneteket kapunk. Az iOS 11-ben lesz egy bővítmény, amely megakadályozza majd a kéretlen, vagyis a csaló/átverő SMS-ek fogadását.

Screen-Shot-2017-06-05-at-12.48.09-PM

3D Touch tab váltás Safariban

A nyomásérzékeny kijelzővel szerelt telefonokon mostantól lehetőségünk lesz a 3D Touch funkció által tabokat váltani, ami egyszerűbbé teszi a használatot.

QR kód támogatás

A tegnapi keynote-on az Apple megjegyezte, hogy a kínaiak számára elérhető lesz a QR funkció a kamera appon belül, azonban úgy tűnik, hogy idővel ez más országokban egyaránt bemutatkozik.

Megújult Apple News

Aki használja az alkalmazást, annak könnyebbség lesz a Spotlight megjelenése az Apple News-on belül, ugyanis általa könnyebben és gyorsabban kereshetünk a hírek között.

Üzleti chat funkció

Egyelőre nem tudott, hogy hogyan fog működni, de a vállalati felhasználók számára lesz egy külön funkció. Feltehetően iMessage konferenciahívásokat kezdeményezhetnek és fogadhatnak.

Egykezes zoomolás az Apple Maps-ben

A ne zavarjanak vezetés közben funkció pont azért lett kitalálva, hogy kevésbé legyen a vezetők figyelme elterelve. Na pont ilyen az egykezes nagyítás az Apple Maps-ben, ugyanis vezetés közben most már elérhető lesz ez a funkció, hogy ne kelljen mindkét kezünk elvenni a kormányról.

Írj Sirinek!

Ha az utcán vagy, de nem szeretnél Sirihez beszélni, akkor mostantól írhatsz neki, ő pedig készségesen válaszol a kérdéseidre. Viszont továbbra sem érhető el magyar nyelven a Siri, így mi magyarok ezt nem nagyon fogjuk kihasználni

Ti melyik újdonságnak örültök majd a legjobban?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. NickFirzen - 2017.06.06. 18:46

    Én annak örülök a legjobban hogy végre majd ki/be lehet kapcsolni a mobilnetet a Controll Centerből! (-_-‘) XD Végre! :D

  2. GaPeti - 2017.06.06. 19:43

    NFC Reader Mode – ha jól értem akkor ezután az iPhone-t is lehet kártyás fizetésre használni a magyar bankártyákkal is, úgy mint az androidos telefonokkal.

    • HusztiD - 2017.06.06. 20:44

      Reméljük igen, de erre úgyis később fog fény derülni.

Szólj hozzá Te is!