Fejlesztők számára már kevésbé vonzó az iMessage-hez való fejlesztés

HusztiD 2017.03.27. 09:55 App Store, iOS, Kiemelt hírek 0 db 371

iOS-10-iMessage-Details

Tavaly nyáron mutatta be az Apple az iOS 10-et a WWDC 16 konferencián, melynek egyik újdonsága a teljesen átgondolt iMessage volt. A szolgáltatás ezentúl sokkal színesebb, a fejlesztők pedig különféle alkalmazásokat fejleszthetnek hozzá.

A SensorTower felmérése szerint jelenleg 5 ezer alkalmazás található meg az iMessage-hez az App Store-ban, ami egészen lenyűgöző számnak tudható be. Hogy viszonyítsunk ez nagyjából olyan arány, mint amit a 2008 folyamán útjára indított App Store generált az első évében.

Az iOS 10 megjelenését követő 10 napban a fejlesztők több, mint 400 iMessage alkalmazást adtak ki. November végére már 2 200-nál is több, míg február végére már közel 5 ezer app volt. Ha megnézzük az alábbi diagramot, akkor jól látszik, hogy decembertől már visszaesés volt tapasztalható. A lelkesedés 65 százalékkal esett vissza, azóta pedig 8-9 százalékos mértékű a növekedés. Természetesen mindig várható egy telítődési pont, amelytől kezdve már kisebb mértékben lesz tapasztalható a növekedés.

imessage-apps-after-six-months

Ha kategóriák szerint nézzük, akkor természetesen a játékok bizonyulnak a legnépszerűbbnek, míg második helyen az egyéb szórakoztató appok találhatóak. Ezen felül a Sticker csomagok szintén népszerűek, amelyről nem olyan régen még egy remek reklámot láthattunk az Apple-től.

Ti melyik szolgáltatásra esküsztök? Mennyire használjátok nagy előszeretettel az iMessage-et?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!