Forradalmi áttörést értek el az akkumulátorok terén

HusztiD 2017.03.08. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 5 db 822

iphone-6-battery

Ha van egy komoly és visszatérő probléma a mai tech világban, akkor az minden bizonnyal az akkumulátorok kapacitása. Minden évben, az aktuális iPhone modellek bejelentése előtt remélik felhasználók ezrei (esetleg milliói), hogy az Apple valamelyest megnöveli a telefonok üzemidejét. Ez hamarosan véget érhet, ugyanis a Texasi Egyetem kutatói kifejlesztettek egy új technológiát, amelynek eredményeképpen forradalmi újítások várhatóak.

Az új eljárás kifejlesztésében a 94 éves John Goodenough is részt vett, aki többek között az eredeti lítium-ion akkumulátorok kifejlesztéséért felelős. Az új technológiát úgynevezett “all-solid-state” lítium-ion akkumulátornak hívják, ami több pozitív tulajdonságot rejt magában.

Az egyik ilyen, hogy többet nem kell félnünk, hogy egy aksi felrobban, akárcsak a Note 7 esetében. Mellette az új technológia által háromszor nagyobb kapacitást kapunk, így például a mai  telefonok egy nap helyett három napos üzemidőt biztosíthatnak a jövőben. Az eddigi ígéretek szerint pedig sokkal gyorsabban, akár percek alatt feltölthetjük a készülékeinket az új eljárásnak köszönhetően.

Természetesen az új technológia nem csak okostelefonokban, de egyéb készülékekben is bemutatkozhat. Például az elektromos autóknál egyaránt nagy hasznát vehetik a gyártók, hiszen általa lényegesen csökkenne a töltési idő, valamint ezzel párhuzamosan megnövekedne a hatótávolság. Képzeljétek csak el, hogy milyen jó lenne, ha fél órányi töltéssel akár 6-700 kilométert is megtehetnénk. Ugye milyen jó lenne? Na és a telefonoknál? Pár perc alatt feltöltenénk és 3 napig rá sem kellene néznünk a töltőre.

A jelenlegi információk szerint a Texasi Egyetem kutatói jelenleg tárgyalásokat folytatnak arról, hogy hogyan licenceljék az új technológiát a jövőben. Mi pedig reméljük, hogy ez a forradalmian új eljárás pár éven belül bemutatkozik a mindennapi eszközeinkben, hiszen általa jelentős üzemidőt nyerhetünk, beszéljünk akár egy telefonról, okosóráról, tabletről, vagy bármilyen egyéb kütyüről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 5 db

 1. iMonster - 2017.03.08. 18:33

  Szuper. Teslát mindenkinek!

 2. Tamás - 2017.03.08. 18:41

  Azért sajna, volt pár iphone 7plus is, ami felrobbant. Ezért sem cseréltem le a meglévő i5-öt.

 3. horvy - 2017.03.08. 19:58

  Dejóó :) minimum féléves hír :)

 4. Sys85 - 2017.03.08. 21:14

  horvy:
  Meg a sokadik “Forradalmi áttörés” hír az elmúlt években.Érdekes,hogy eddig a nagy bejelentéseken és pár cikken kívül egyikből sem lett semmi,még prototípust se mutattak ezekből…
  Akkor fogok tapsolni,ha bemutatnak egy sorozat gyártásban készült terméket amiben ilyen technológiájú akku van,addig meg csak üres szavaknak minősítem az ilyen áttöréseket. :)

 5. Dr. Alban - 2017.03.14. 23:21

  Hihetetlen! Egy 10 ev es annyit bir majd az iphoneom akksija, mint egy 3310-ese! Elkepeszto hol tart a tudomany!

Szólj hozzá Te is!