Hanyatlóban a Super Mario Run

HusztiD 2016.12.29. 16:55 Egyéb, iOS, Kiemelt hírek 2 db 238

super-mario-run

Kereken két hete jelent meg a Super Mario Run, amely hamar felkapott lett, hiszen több országban is megdöntötte az eddigi App Store letöltéseket. Tudjuk nagyon jól, hogy maga a játék ingyenesen tölthető le, azonban aki a teljes verzióval szeretne játszani, annak 9,99 eurót kell érte leperkálnia.

Ebből kifolyólag volt egy olyan kijelentése a Nintendónak, hogy nem adnak ki több tartalmat a játékhoz, így mindenki azt kapja, amit az első pillanatban megvásárolt. Sajnos ez a vállalat befektetőinek sem tetszett ez az elképzelés, azonban az App Annie csapata készített egy felmérést, amely eléggé lehangolóra sikeredett.

1x-1

A kezdeti nagy lelkesedés visszaesőben van, ami valahol várható volt. A problémát pedig az okozza, hogy a felhasználók egyszerűen sokallják a játékért az a 9,99 eurót/dollárt. A szakértők szerint nagyjából a felhasználók egy-két százaléka hajlandó érte ennyit fizetni, ami decemberre nézve nagyjából 30 millió dollárt hoz a Nintendo konyhájára. Amennyiben lecsökkentenék 2 dollárra a teljes játék árát, akkor már jobban járnának vele, hiszen az elemzések szerint akkor 30-ról 50 millióra nőne a bevétel, hiszen a felhasználók 10 százaléka biztosan lecsapna rá.

Mivel még két hét telt el, így korai temetni a játékot. Érdemes lesz viszont kivárni, hogy ha továbbra is tart ez a tendencia, akkor mit lép a japán vállalat. Vajon eljön az idő, amikor engednek és jóval ára alá mennek? Reméljük igen!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Pal007 - 2016.12.30. 10:22

    Én is így érzem. 2€ áron nem is gondolkodtam volna, de ennyiért amiért most van és amellett, hogy meg sem tudott győzni a játék azzal a 3 pályával, így megvallom sokallom a tizest rá…

  2. Dr. Alban - 2016.12.31. 01:16

    Engem az ingyenes verzio is 2p utan torlesre biztatott. Nem miert adna ezert barki barmennyit is.

Szólj hozzá Te is!