Az Apple vizsgálja a lángra kapó iPhone 7 esetét

HusztiD 2016.10.26. 13:55 iPhone 0 db 439

iphone-7-fire

Az elmúlt napok folyamán az ausztráliai 7 News egy lángra kapó iPhone 7 esetről számolt be. Történetünk főhőse, Mat Jones a kocsiban hagyta telefonját amit egészen pontosan a ruhái alá rejtett el, míg elment szörf leckéket venni. Mire befejezte tevékenységét és visszament a kocsihoz, addigra csak egy nagy füstfelhőt látott az autó ablakain.

Természetesen az ügy kivizsgálása jelenleg még tart, az Apple pedig szintén megerősítette, hogy ők is beszálltak a nyomozásba. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tűzesetet, de feltehetően a lítium akkumulátor volt érte a felelős. Statisztikák alapján 10 millió készülékből mindösszesen csak egy hibásodik meg és kap lángra. Ha ezt beszorozzuk a piacon lévő egymilliárd aktív iOS készülékkel, akkor elviekben csupán 100 ilyen esetről olvashatunk.

Szó mi szó, nem idegen ez a lángra kapós-felrobbanós történet, hiszen az elmúlt hetek folyamán napi szinten voltak olyan hírek a Samsung Galaxy Note 7-et illetően. Különbség a két óriás között, hogy a Dél-koreai vállalat kapcsán összesen 94 olyan esetről számoltak be az emberek, amikor hasonlót tapasztaltak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!