Az Apple Watch mér a legpontosabban a viselhető eszközök közül

HusztiD 2016.10.20. 15:55 Apple Watch 1 db 275

tempus2-001

Az Apple Watch Series 2 bemutatásával az almások leginkább a sportolóknak kedveztek, hiszen a második generációs óra már nem csak vízálló, de beépített GPS-t is kapott. A Cleveland klinika legújabb kutatása pedig pont azt állítja, hogy a kaliforniai vállalat órája a legpontosabb eszköz, ami jelenleg a viselhetők piacán kapható.

A tesztben összesen 50 egészséges felnőtt ember vett részt, akik teljesítményeit különféle orvosi műszerekkel mérték az okoskiegészítők mellett. A felmérésben olyan ismert termékeket vontak be, mint a Fitbit Charge HR, Mia Alpha, Basis Peak, egy olcsó mellkas öv vagy a már említett Apple Watch. Természetesen több aktivitási szintet néztek, mint a pihenés, sétálás vagy a futás.

Végeredményben kiderült, hogy az Apple Watch teljesített a legjobban a riválisai közül, hiszen 90 százalékos pontossággal adta vissza pulzusmérést. A többi kiegészítő pedig nagyjából 80 százalék körül teljesített. Sajnos a felmérés arra egyaránt rámutatott, hogy több viselhető termék teljesen alkalmatlan, hiszen eléggé pontatlanul mérnek. Ezek pontossága 80 százalék alatt volt.

Természetesen mint tudjuk, ezek a kiegészítők nem klinikai eszközök, így ne várja senki sem, hogy 100 százalékos pontossággal adják vissza az adatokat. Jó hír viszont, hogy az Apple jött ki legjobban a tesztből, így aki egy remek okosórára vágyik, annak érdemes lehet akár a régi-új első generációs órák egyikére lecsapni, hiszen jelentősen olcsóbb amellett, hogy ugyanazzal a teljesítménnyel bír, mint a nemrégiben megjelent Series 2 modellek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Majkiii - 2016.10.21. 10:52

    Mérhet tőlem bármilyen pontosan, ameddig úgy néz ki mint egy felszigszalagozott tamagocsi, tuti nem fogok venni:):(

Szólj hozzá Te is!