Ezúttal a Samsung nyerte a legutóbbi pert az Apple ellen

HusztiD 2016.10.19. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 637

iphone-3-lato

A soha véget nem érő harc az Apple és a Samsung között egy újabb állomásához érkeztek a felek, hiszen az elmúlt napok folyamán a legfelsőbb bírósághoz került az ügy. Az almások szerint a koreai vállalat még anno 11 szabadalmat sértett az okostelefonjaikkal, hiszen sokszor egy az egyben lemásolták a korábbi iPhone modellek dizájnját.

Az Apple a megsértett szabadalmakért 100 százalékos kártérítést kért a Samsungtól. Vagyis egészen pontosan minden ilyen eladott termék profitjának a 100 százalékát óhajtották, azonban ahogy várható volt, a Samu szerint ennyire azért nem sárosak. Mi több, még a bíróság szerint sem.

A legutóbbi tárgyaláson a bírók a Samsungnak adtak igazat, ergo az Apple már biztos nem fog 100 százalékos kártérítést kapni. Mivel még nem zárták le az ügyet, így az elkövetkezendő 2-3 hónap folyamán tovább folytatódik a tárgyalás, ahol megszabják, hogy pontosan milyen kártérítést fizet meg a koreai vállalat a kaliforniainak. Nyilván kiszámolják, hogy milyen mértékűek voltak a sértett szabadalmak, így egy annak megfelelő összeget fognak megszabni.

A Samsungra mostanában nagyon rájár a rúd, hiszen nem elég, hogy a robbanékony Note 7 modelljeiket is vissza kellett mondaniuk, de egy korábbi Apple szabadalom miatt még 120 millió dollár kártérítésre kötelezték őket. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az ügy kimenetele, illetve hogy végül milyen kártérítés illeti meg az almásokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. g - 2016.10.19. 21:10

    Jó kis vicces cikk. Rá jár a rúd, ez pazar, hehehehehe

  2. Grrrgo79 - 2016.10.21. 13:32

    Én is beverek egy szeget a házad falába, aztán számlázáskor a ház teljes értékének összegét fogom a számlára felírni. (Elvégre fájdalomdíj is jár nekem, nem? Hiszen rávertem az ujjamra szegbeverés közben!) Az Apple is így gondolja, hogy így helyes

Szólj hozzá Te is!