A Samsung hivatalosan megszüntette a Galaxy Note 7 gyártását

HusztiD 2016.10.12. 17:25 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 361

galaxy-note7_product_l-800x428

Bizonyára már ti is olvastatok több olyan esetről, hogy a Samsung legutóbbi csúcsmodellje, a Galaxy Note 7 nem igazán örvend nagy népszerűségnek, ugyanis több felhasználói visszajelzés érkezett az elmúlt időszakban, hogy felrobbant készülékük. Több beszámoló volt erről még a médiában is az elmúlt folyamán, valamint az amerikai szolgáltatók szintén visszamondtak mindent a Dél-koreai cégnél, ugyanis nem vállaltak robbanékony csomagok kiszállítását.

A Wall Street Journal újabb beszámolójából viszont kiderült, hogy a Samsung megelégelte a mizériát, így hivatalosan bejelentették, hogy ideiglenesen szüneteltetik a Note 7 gyártását. Hogy ez pontosan mit jelent, azt egyelőre nem tudni. Lehetséges, hogy alaposabban kivizsgálják az ügyet, majd ha megfelelően össze tudják rakni a telefonokat, akkor újra gyártásnak indítják az új szériát. Az sem kizárt, hogy erre már nem lesz példa. Egyelőre nem tudni, hogy mik a vállalat pontos tervei.

A szakértők számításai alapján ennek következtében a koreai cég legalább 17 milliárd dollártól fog elesni, ami egyáltalán nem nevezhető kevésnek. Pluszban itt van még az is, hogy az Apple már egy hónapja elérhetővé tette a legújabb csúcsmodelljeit, amelyre hatalmas kereslet van. Főleg nekik kedvez ez az eset, hiszen a Samsung problémái új iPhone 7 vásárlókat eredményezhetnek az elemzők szerint.

Természetesen nem egyszerű az eset, így biztos, hogy a Samsungra rossz fényt vetnek az elmúlt hetekben történt dolgok. A vállalat részvényei zuhanásba kezdtek, s 2008 óta nem látott mélyponton vannak. Hogy hogyan fog ebből kimászni a koreai vállalat, az egy jó kérdés, viszont a tavasszal bemutatásra kerülő Galaxy S8-nál mindent a lehető legjobban kell megtervezniük, nehogy hasonló mizériába keveredjenek. Illetve biztosan vissza kell majd nyerniük azon felhasználók kegyeit, akik emiatt más gyártók termékeit vették meg inkább.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!