Nem lesz többé lopásgátló kábel az iPhone-okon az Apple boltjaiban

HusztiD 2016.10.17. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 4 db 1,203

iphpone-7-security-tether-image-001

Meglehetősen érdekes hírről számolt be a CNET, hiszen a legújabb információi szerint az Apple elkezdte elhagyni a lopásgátló kábeleket. Nem egészen újdonság ez a lépés, hiszen eddig volt egy-két olyan üzlet, ahol nem voltak rögzítve a kábelek az Apple Store-okban kiállított termékeken, azonban most globálisan életbe lép az új szabályzás.

És mégis mi értelme van ennek? Könnyebben ellophatják a telefonokat, nem? Így van, azonban az oldal beszámolója szerint az Apple szeretné, ha a felhasználók sokkal személyesebbnek éreznék a telefont, mielőtt megveszik. Jelenleg ha valaki bemegy egy boltba és megfogja a telefont, akkor a lopásgátló miatt nem tudja meg, hogy milyen azt normálisan kézben tartani. Illetve tokot sem tudnak rájuk próbálni, valamint zsebbe becsúsztatva sem tudják kipróbálni, hogy vajon jó lesz-e.

Természetesen így könnyen el lehet lopni a telefonokat, azonban a beszámoló szerint az Apple erre egyaránt felkészült, ugyanis ahogyan eltűnik egy telefon, azt a Find My iPhone segítségével letiltják, így aki azt eltulajdonította, használni már nem fogja tudni. Ezekre pedig biztos lesz példa, ugyanis a boltokban nincsenek kamerák, valamint ahogyan tudjuk, a biztonság sem a legkiemelkedőbb az almásoknál.

Meg kell hagyni, hogy eléggé érdekes a kezdeményezés. Egy fokkal felhasználóbarátibbak lesznek a kaliforniaiak, de biztos, hogy több kárt fognak vele okozni saját maguknak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. Kiss Róbert - 2016.10.17. 18:13

  Eleg sok almás papírnehezék fog az emberekhez kerülni… Főleg nálunk.

 2. ez van - 2016.10.17. 18:42

  nah és akkor mi van?

 3. Bigyo - 2016.10.18. 09:01

  Letiltják igy az alaplapot nem tudod majd hasznalni, de uj kijelzo, haz es gombok viszont ellepik majd a paicot.

 4. Grrrgo79 - 2016.10.21. 13:46

  Haha, én is szeretném becsúsztatni a zsebembe csak kipróbálásképpen, csak hogy befér-e a zsebembe! Ha már több száz ezer forintért ellop… Öö megveszek egy telót fontos tudnom hogy a zsebembe befér-e.
  “Bolondok ezek a rómaiak!” Minden hasznot amit lehet kipréselnek a telefonjukból (kis zsugoriak), aztán meg ingyen osztogatják?

Szólj hozzá Te is!