Japán miniszterelnökével találkozott Tim Cook

HusztiD 2016.10.17. 11:57 Tim Cook 0 db 98

tim-cook-japanese-prime-minister

Az elmúlt napok folyamán az Apple CEO-ja, Tim Cook Japánban járt, ahol többek között találkozott a szigetország miniszterelnökével, Shinzo Abe-val. Az almások fejese elmondta, hogy Japán nélkül ma nem lenne annyira fejlett az iPhone, de nem csak azért találkoztak, hogy mindezt megossza vele.

A találkozás leginkább egy új fejlesztői központ megnyitásáról szólt. Az Apple december folyamán megnyitja új központját Yokohamában, ahol leginkább az iOS fejlesztésekre fognak fókuszálni. Ezen belül pontosabb infó nem derült ki, de bizonyos feltevések a Nintendo-val való együttműködést sem zárják ki, így akár új alkalmazásokat kaphatunk a két fél partnerségéből. Tim egyébként megjegyezte, hogy a legfiatalabb programozójuk csupán egy nyolc éves japán kisfiú. Feltehetően arra célzott, hogy a közeljövőben ebben az országban is nyitottabbak lesznek a fiatal fejlesztők iránt, mivel több lehetőséget és támogatást biztosíthatnak számukra.

Mint tudjuk, Japán nem csak az Apple-re, hanem magára az ikonikus vezérigazgatóra, Steve Jobsra egyaránt nagy hatással volt. Reméljük, hogy nagyobb együttműködés lesz az almások és a japánok között, így mi végfelhasználók egy sokkal jobb, fejlettebb és egyben stabilabb iOS-t kapunk a jövőben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!