Az Apple folyamatosan fejleszti Sirit

HusztiD 2016.10.15. 14:55 iOS, Kiemelt hírek, Siri 6 db 726

siri-ios-10

Az iOS 10 megjelenésével az Apple egy sokkal fejlettebb Sirit tett elérhetővé a nagyközönség számára, hiszen mostantól külsős alkalmazások is használhatják kedvenc személyi asszisztensünket. A jól ismert tech veterán, Walt Mossberg egy igencsak költői kérdést tett fel a minap. Miért tűnik olyan bambának Siri?

A kérdés jogos, hiszen ha megnézzük, akkor az elmúlt évek folyamán nem sokat fejlődött kedvenc asszisztensünk, mellette pedig minden nagyobb tech vállalat bemutatta saját alternatíváját, melyek néhol fejlettebbek. Főleg akkor igaz ez, ha Siri atyjainak legújabb remekművéről, a Viv-ről beszélünk.

Természetesen a tech gurunak sikerült felvennie az Apple-lel a kapcsolatot, s kiderült, hogy folyamatosan fejlesztik Sirit. Mivel asszisztensünk nem egy chat partner, így persze, hogy nem fejlődött sokat ezen a területen. Viszont ha azt nézzük, akkor emberek milliói használják arra, hogy általa hívást kezdeményezzenek, vagy mondjuk SMS-t küldjenek.

Úgy tűnik, hogy az almások inkább az ilyen funkcionális tulajdonságait fejlesztik Sirinek, nem pedig a csevegési részét. Ez egyébként egy nagyon jó dolog, azonban be kell ismerni, hogy van még hova fejlődnie. Reméljük, hogy az iOS 11-re már egy sokkal fejlettebb asszisztens köszön ránk vissza, hiszen ha nem így lesz, akkor a Samsung könnyen beelőzi az Apple-t.

Valamint jó lenne, ha végre magyar nyelven egyaránt megszólalna Siri, de erre vajmi kevés esély van. Talán évek múlva, de egyelőre biztosan nem lesz magyar nyelvi támogatottsága.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 6 db

 1. Éliás Zsolt András - 2016.10.15. 15:52

  Hiába vette meg a szarszung azt a Viv-et…. Majd talán egy porszívon elfut rendesen.

 2. janika61 - 2016.10.15. 23:28

  Siri,hol marad a Hungarikum ??Gyorsan,pontosan !!

 3. Roland - 2016.10.16. 00:16

  Nem ide tartozó dolog de meg mindig nem olvassa be a személyek mappaban a fényképeket a telefon i5s pedig mar az elso nap Frissitettem es a ios10 re plusz az új frissítés is megvolt es meg mindig nem működik mi a teendő ilyenkor ??

 4. B. Laci - 2016.10.16. 22:28

  Nekem beolvasta (i5s) :-?? Azt írta az elején, hogy csatlakoztassam töltőhöz és wifihez. Ha 100%-on van a telefon akkor elkezdi analizálni a képeket.

 5. Patrik - 2016.10.17. 06:09

  Kár,higy nincs magyar nyelv ismeretsége Siri-nek amikor más kevésbé ismert nyelv meg akad az almas telefonokon Siri kommunikációhoz.

 6. É.Roland - 2016.11.04. 11:46

  Én 7 éve használom az Apple termékeit és szerintem nincs jobb náluk, viszont egy biztos, ha valamelyik cég előbb kijön egy használható Magyar nyelven kommunikáló asszisztenssel, akkor dobom az összes Apple cuccot. Röhejesnek és egyben felháborítónak tartom, hogy nem tudok telefonálni a kihangosítóval úgy, hogy bemondom a neveket (Magyarul)!!!! Az 1000 éves (ócska) Nokia is tudta már évekkel ezelőtt! Ez tényleg egy vicc! A legfelháborítóbb pedig az hogy nem is akarják Magyarul fejleszteni ezt a funkciót. Ok, értem hogy a Magyar piac pici, de nekem 10 ismerősömből 9 Iphone-t használ, ezen elgondolkodhatna kicsit a tisztelt Apple vezérkara! Köszönöm!

Szólj hozzá Te is!