Fordult a kocka: a Samsung felvásárolta Siri atyjának újabb technológiáját, a Viv-et

HusztiD 2016.10.06. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 372

viv

Érdekes hírre ébredhettünk, ugyanis a TechCrunch ma hajnalban arról számolt be, hogy az Apple fő riválisa megszerezte az új titkos fegyverét. A Vivről már hónapokkal ezelőtt beszámoltunk, hiszen május folyamán nyilvánosan bemutatkozott Siri atyjának legújabb szüleménye.

A Vivről tudni érdemes, hogy talán ez a legfejlettebb személyi asszisztens jelenleg – legalábbis ezt állították a múltkori előadáson. A vállalat ekkor megígérte, hogy szélesebb körben elterjesztik a szolgáltatást, amely megkönnyíti az emberek mindennapját, hiszen szinte bármire használhatjuk a virtuális személyi asszisztenst. Viv erőssége, hogy nem csak egyenesen a rendszerbe, hanem a harmadik féltől származó alkalmazásokba egyaránt integrálható.

Jelenleg sajnos nem derültek ki pontos részletek az akvizícióról, így nem tudott, hogy a Samsung mennyit fizetett a technológiáért. Ha viszonyítani akarunk, akkor anno 2010 folyamán az Apple 200 millió dollárt perkált azért, hogy megszerezze Sirit. Feltehetően most ennél nagyobb összegbe kerülhetett a Samsungnak a továbbgondolt mesterséges intelligencia.

Érdemes lesz kivárni az elkövetkezendő hónapok alakulását, hiszen feltehetően nagy dobra veri majd a Dél-koreai vállalat az újonnan szerzett tapasztalatait. Hogy mikor mutatkozik be pontosan a vállalat készülékein, az egyelőre nem tudott. Mivel mindig tavasszal kerülnek bemutatásra a csúcs Galaxy S termékek, így egyáltalán nem kizárt, hogy pont ekkor kerül hivatalosan bemutatásra. Mindenesetre mi kíváncsian várjuk, hogy hogyan él a Samsung az új lehetőséggel.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Éliás Zsolt András - 2016.10.06. 16:06

    Teljesen mindegy, ha ez a csoda droid alatt fut…

  2. g - 2016.10.07. 11:51

    Neked

Szólj hozzá Te is!