Az ökoszisztémája miatt még mindig az Apple a világ legértékesebb vállalata

HusztiD 2016.10.06. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 248

apple-store-istanbul

Ahogyan azt megszokhattuk, az Interbrand évente készít különféle felméréseket, melynek az Apple folyamatosan a főszereplője. Legutóbb a világ legértékesebb vállalata kimutatást adták ki, amit immáron zsinórban negyedik éve az Apple vezet. Korábban éveken át a Coca-Cola diadalmaskodott, de 2013-tól már az almásoké a főszerep.

Ilyenkor mindig felmérik a cégeket értékét, majd viszonyítanak az előző éves adatokhoz. A 2015-ös adatokhoz képest 5 százalékot javult az Apple, mivel jelenleg 178 milliárd dollár a vállalat értéke. A szakértők szerint az Apple egy olyan technológiai vállalat, ami mind a termékek és szoftverek terén vezeti az innovációt. A két platform között láthatatlanok a határok, így minden készüléket könnyű használni. A kiépített ökoszisztémának köszönhetően pedig nem kell aggódniuk a felhasználóknak, hiszen egy-egy új termék vásárlásakor könnyedén válthatunk, és ez pont a kiépített szisztémának köszönhető.

Második helyen egyébként a Google végzett, akik 11 százalékot javítottak a 133 milliárdjukkal. Harmadikon pedig a már az említett Coca-Cola tanyázik, akik 73 milliárddal 7 százalékot zuhantak az előző évhez képest. Negyedik helyen egyébként a Microsoft található 72 milliárddal, hatodikon az IBM 52-vel és a nyolcadikon pedig az Amazon található 50 milliárdnyi zöldhasúval a tech óriások közül.

A teljes listát itt találhatjátok meg. Van-e esetleg olyan vállalat a toplistán, aki meglepetést okozott számotokra?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!