Még mindig az iPhone 6s a legjobban fogyó készülék

HusztiD 2016.09.09. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 450

iphone6s-gallery4-2015

A Strategy Analytics és a Kantar párosának köszönhetően megkaptuk a második negyedéves eladásokat. Mint a címből kiderült, a toplista első helyezettjén még mindig az iPhone 6s van, de persze ez akkor igaz, ha az amerikai piacot vizsgáljuk.

Neil Mawston szerint még mindig az iPhone 6s a világ legnépszerúbb telefonja. A szakember elmondása alapján egy tucat országban az Apple telefonja a listavezető, hiszen sokak számára vonzó a hardver, a dizájn, illetve magában a készülékben rejlő extra funkciók, mint a 4K videó, a multi-touch kijelző, vagy az ujjlenyomat olvasó.

A Kantar adatai alapján pedig elmondható, hogy Amerikában még mindig a 6s a király, hiszen 11 százalékos megoszlással rendelkezik. Ezek mellett éves szinten 1,2 százalékkal javította helyzetét az iOS szekció, így az amerikai piacon 31,3 százalékot tudhat magának az Apple. Mi több, a piacon lévő összes többi iPhone modell egyaránt jól teljesít az almások szülőhazájában. Az iPhone 6 egyaránt népszerű volt a felhasználók körében, hiszen Amerika szerte ez volt a hatodik legkeresettebb okostelefon a maga 4,1 százalékával.

Az SE még viszonylag új belépőnek számít, de július végével 5 százalékos megoszlással bírt, ami által ez volt a harmadik legkeresettebb telefon. Második helyen pedig a Galaxy S7 végzett kerek 9 százalékkal. Az elemzők szerint az iPhone SE nagy előnye, hogy olcsó, így a fiatalok számára is sokkal elérhetőbb. Ezek mellett ez a készülék is vonzó, hiszen a dizájn mellett a nagyobb üzemidő egyaránt kedvez a felhasználók számára.

Mi pedig kíváncsiak leszünk, hogy a tegnapelőtt bemutatott iPhone 7-nek milyen lesz a fogadtatása. Feltehetően az elkövetkezendő hetek folyamán még hallani fogunk a pontos eladásokról. Ha más nem, akkor legkésőbb a 2016 Q4-es pénzügyi konferencián.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!