Új App Store rekordok; hamarosan érkezhet az Apple Watch 2 – mi történt a héten?

HusztiD 2016.08.07. 15:47 Apple, Kiemelt hírek 0 db 255

Ismételten eltelt egy hét, azonban ezúttal valamivel kevesebb hírt kaptunk. Ettől függetlenül szokásunkhoz híven összeszedtük a legérdekesebb dolgokat, amelyek a héten történtek.

Apple-Watch-2

Megérkeztek a negyedik béták: iOS 10, macOS Sierra, tvOS 10 és watchOS 3

Ahogyan várható volt, két héttel az előző kiadás után az Apple elérhetővé tette a fejlesztők számára a WWDC folyamán bemutatott szoftverújdonságok negyedik béta verzióit. Mint azt megszokhattuk, először csupán a regisztrált fejlesztők számára voltak elérhetőek a szoftverek, de pár nappal később már a publikus béta tesztben résztvevőknek egyaránt kiadták a beta 3-as verziókat.

ios-10-wide.0.0

Bővebben itt.

Sebezhetőséget találtak az iMessage és WhatsApp párosában

Anno április folyamán számoltunk be, hogy az Apple mintájára a WhatsApp is titkosít. Úgy tűnik, hogy nem felhőtlen az öröm, ugyanis egy biztonsági szakértő, Jonathan Zdziarski arra hívta fel a figyelmet, hogy sebezhetőséget talált a közösségi alkalmazásban, ami egyaránt igaz az iMessage-re.

whatsapp

Bővebben itt.

50 milliárd dollárt fizetett ki az App Store bevételei után az Apple

A júniusi WWDC folyamán az Apple vezérigazgatója, Tim Cook megszellőztette, hogy a vállalat közel áll az 50 milliárd dolláros mérföldkőhöz, hiszen ennyit fizetnek ki a fejlesztők számára. Tim Cook Twitteren nem olyan régen megosztotta, hogy elérték eme bűvös számot, mivel július folyamán túlléptek ezt a határt.

app-store-ap

Bővebben itt.

A csökkenő eladások ellenére növelte megoszlását a tabletpiacon az Apple

Az IDC az elmúlt napok folyamán közzétette a legújabb felmérését arról, hogy hogyan alakult a tabletpiac az áprilistól júniusig terjedő időszakban. Összességében elmondható, hogy globálisan csökkent a tablet kategória, s az Apple-nek sikerült megőriznie a vezető szerepét annak ellenére is, hogy csökkenő eladásokat produkáltak, sikerült növelniük a piaci megoszlásukat.

ipad-pro (1)

Bővebben itt.

Pokemon Go: 100 millió letöltés, napi 10 millió dollár bevétel

Az App Annie elemzőcsapata nagyon érdekes adatokat közölt a bő három héttel ezelőtt megjelent Pokemon Góról. Mint a címből már kiderült, az alkalmazást világszerte több, mint 100 millióan töltötték le, az elmúlt három hét alatt pedig átlagban 10 millió dollárt hozott napi szinten a Nintendo konyhájára.

malik-pokemon-1200

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején olvashattunk az Apple Watch 2-ről, amely vékonyabb kijelzőt kaphat, illetve még egy remek töltős dokkolót szintén bemutattunk. Kanye West Twitteren hangoztatta nézeteit az Apple Music és Tidal kapcsán, valamint egy remek infografikát egyaránt láthattunk arról, hogy az Apple másodpercenként miből mennyit ad el. Ha mindez még nem lett volna elég, akkor először kaptunk egy új iPad Pro reklámot, majd egy Shot on iPhone videó egyaránt becsúszott.

ipad-pro

A hét második felében pedig bemutattuk, hogy mik az iOS 10 beta 4 újdonságai, valamint egy új videót szintén láthattunk az iPhone 7 egyik állítólagos mintadarabjáról. A Samsung bejelentette legújabb okostelefonját miközben az Apple-lel incselkedtek, valamint a hét vége előtt nem sokkal megérkezett az iOS 9.3.4 ami után végül kiderült, hogy milyen újdonságok várhatnak az Apple TV-re. Apropó, szeptemberben érkezhet a második generációs Apple Watch.

Ezek voltak a harmincegyedik hét legérdekesebb hírei. Sajnos ezen a héten a megszokottól egy kicsivel kevesebb hír volt, de nem csoda, hiszen augusztus folyamán általában kevesebb hírt kapunk. Feltehetően az elkövetkezendő napokban is ez lesz a tendencia, de ettől függetlenül várjuk az újabb érdekességeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!