50 milliárd dollárt fizetett ki az App Store bevételei után az Apple

HusztiD 2016.08.04. 10:25 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 257

app-store-ap

A júniusi WWDC folyamán az Apple vezérigazgatója, Tim Cook megszellőztette, hogy a vállalat közel áll az 50 milliárd dolláros mérföldkőhöz, hiszen ennyit fizetnek ki a fejlesztők számára. Tim Cook Twitteren nem olyan régen megosztotta, hogy elérték eme bűvös számot, mivel július folyamán túlléptek ezt a határt.

Úgy tűnik, hogy július volt az App Store eddigi legjobb hónapja, hiszen ekkor nem csak nagyobbak voltak a bevételek, de ebben a hónapban fizették ki azt a mennyiséget, amivel összesítettben túllépték az 50 milliárdos kifizetést. És ebbe már természetesen benne van a Pokemon Go is, hiszen pont tegnap számoltunk be, hogy milyen rekordokat ért el az elmúlt hetek folyamán.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy az App Store 2008-as indulása óta elég szép szám az a bűvös 50 milliárd dollár. Korábban az App Store és az alkalmazáson belüli vásárlások után 30 százalékban részesült az Apple, míg 70-ben a fejlesztők. Nemrég ez megváltozott  és 15-85 lett az új arány, amivel leginkább az indie csapatoknak kedveznek a kaliforniaiak.

A Q3-as pénzügyi konferencián egyébként kiderült, hogy a csökkenés ellenére igencsak szép számokat produkált az App Store, ugyanis éves szinten 27 százalékot nőtt a bevétel mértéke. Végül pedig Tim úgy hiszi, hogy az elkövetkezendő 12 hónapon belül az Apple szolgáltatások kategóriája (iTunes Store, App Store, Apple Music, iCloud és Apple Care) annyit fog növekedni, hogy simán felér ez a szekció egymaga egy Fortune által rangsorolt top 100-as vállalattal. Ha mindez bekövetkezik, akkor nemigen lesz panasza Timnek, hiszen a szolgáltatások mellett még nem is említettük az iPhone, iPad és Mac eladásokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!