Ezúttal Franciaországba látogatott el az Apple Pay

HusztiD 2016.07.20. 13:56 Apple 0 db 128

apple-pay-e1421948572182-1940x1091

Az előző hónapban megrendezett WWDC 16 konferencián az Apple bejelentette, hogy belátható időn belül Franciaországban is útjára eresztik az Apple Pay-t. Nos, erre már sor került a tegnapi nap folyamán, így most már plusz egy országgal bővült a támogatók száma.

Külön jó hír a franciáknak, hogy náluk nem az American Express, hanem a Visa és MasterCard bankkártyák által érhető el a szolgáltatás. Ezeket pedig olyan bankok és pénzintézetek támogatják mint a Banque Populaire, Carrefour Banque, Ticket Restaurant, vagy a Caisse d’Epargne. Azért érdekes ez, mivel a legtöbb országban eddig az AmEx kártyákkal vehető igénybe az Apple Pay, azonban úgy tűnik, hogy az EU-ban már más lesz a helyzet.

Nem mellesleg a mai nap folyamán már Hong Kong-ban is hivatalosan elindult a szolgáltatás, így 9-re nőtt az Apple Pay országok száma.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy mikor lesz Európa szerte egyre inkább elérhető a szolgáltatás, nem utolsó sorban pedig a legfőbb rejtély számunkra, hogy mikortól lesz Magyarországon is bevezetve a fizetési szolgáltatás. Reméljük, hogy erre minél előbb sor kerül!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!